Βόρεια Κορέα: Δημόσια ταπείνωση σε νεαρά κορίτσια γιατί… διάβασαν ξένη προπαγάνδα - Δείτε βίντεο

Βόρεια Κορέα: Δημόσια ταπείνωση σε νεαρά κορίτσια γιατί… διάβασαν ξένη προπαγάνδα - Δείτε βίντεο

Δεκάδες νεαρά κορίτσια σε μια μεγάλη αίθουσα παρατάσσονται μπροστά σε στρατιωτικούς και επιπλήττονται για τα «εγκλήματά» τους

korea
Τον εξευτελισμό και τη δημόσια τιμωρία υπέστησαν νεαρά κορίτσια στη Βόρεια Κορέα από αξιωματούχους του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως αποκάλυψε βίντεο που βγήκε στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο δείχνει τη δημόσια ταπείνωση στην οποία υποβάλλονται δεκάδες νεαρά κορίτσια σε μια μεγάλη αίθουσα, όπου παρατάσσονται μπροστά σε στρατιωτικούς και επιπλήττονται για τα «εγκλήματά» τους.

«Έκανα το λάθος να ακούσω και να διανείμω μια είδηση - προπαγάνδα», είπε ένα νεαρό κορίτσι, που φαίνεται να κλαίει καθώς την τραβούν μπροστά στο πλήθος, ενώ στη συνέχεια την οδηγούν μακριά με χειροπέδες.
[단독] 한국 드라마 본 10대 소녀들 수갑 채워 공개 체포…북한 교육영상 단독 입수/"괴뢰 영상 확산은 죽고사는 문제…악성종양과의 투쟁"/2024년 9월 5일(목)/KBS
Η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν διατηρώντας ένα ακραία αυταρχικό καθεστώς, ελέγχει πλήρως την πληροφορία που εισέρχεται και εξέρχεται από τη Βόρεια Κορέα, απαγορεύοντας ρητά στους πολίτες να έρχονται σε επαφή με ειδήσεις, μουσική, ταινίες και τηλεόραση άλλων χωρών.

Όποιος παραβιάζει αυτούς τους αυστηρούς περιορισμούς αντιμετωπίζει σοβαρές συνέπειες, όπως φυλάκιση και σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και θάνατο.

Κλείσιμο
Το 2023, το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι, «όσοι δεν συμμορφώνονται με τους νόμους του Κιμ Γιονγκ Ουν έγιναν μάρτυρες δημόσιων εκτελέσεων νέων ενηλίκων» που παρακολουθούσαν κορεατικά δράματα (K-dramas) και άκουγαν ξένη μουσική.

Ωστόσο, οι προσπάθειες καταπολέμησης του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν παραμένουν ενεργές. Η φιλανθρωπική οργάνωση Flash Drives For Freedom, η οποία στέλνει USB γεμάτα με δυτικά και νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και συνεντεύξεις με αποστάτες και σελίδες της Wikipedia στα κορεατικά, ισχυρίζεται ότι έχει στείλει «πάνω από 136.686 USB sticks γεμάτα με αντιπροπαγανδιστικό υλικό».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της: «Τα USB sticks εισάγονται λαθραία στη χώρα με διάφορες μεθόδους. Τα USB sticks διανέμονται σε όλη τη Βόρεια Κορέα. Η πλειονότητα των Βορειοκορεατών έχει πρόσβαση σε συσκευές που μπορούν να διαβάζουν USB sticks, κάρτες SD και microSD».

Ειδήσεις σήμερα:

Ζιζέλ Πελικό: Αποκαλύψεις στη δίκη - Ο άνδρας της είχε μιμητή, του έδινε τα υπνωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Θεσσαλονίκη: Μάχη για τη ζωή δίνει το ζευγάρι που παρασύρθηκε από μεθυσμένο οδηγό - Σε καλύτερη κατάσταση το παιδί τους

Τουρκία: Ερευνάται και ο ύποπτος θάνατος της αδελφής της μικρής Ναρίν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης