Τουρκία: Καταδικάζει την υπογραφή οδικού χάρτη για την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Κύπρου - ΗΠΑ

Τουρκία: Καταδικάζει την υπογραφή οδικού χάρτη για την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Κύπρου - ΗΠΑ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του ζητάει να επανεξετάσουν οι πολιτικές που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα

hakan_fidan
Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την υπογραφή οδικού χάρτη για την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η 'Αγκυρα υποστηρίζει ότι «αυτά τα βήματα των αρχών των ΗΠΑ σε βάρος της ασφάλειας της τουρκοκυπριακής πλευράς, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης τον περασμένο Ιούνιο για την έναρξη στρατηγικού διαλόγου με την ελληνοκυπριακή διοίκηση, υπονομεύουν την ουδέτερη θέση των ΗΠΑ έναντι της νήσου Κύπρου και δυσχεραίνουν την επίτευξη μιας δίκαιης, διαρκούς και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού».

Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται να επανεξετάσουν οι «πολιτικές που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει ακόμη ότι «συμφωνεί με τις απόψεις που εκφράζονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου για το θέμα αυτό και υποστηρίζει πλήρως τη δικαιολογημένη αντίδραση των αρχών της» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Κλείσιμο
«Η Τουρκία, ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει να διασφαλίζει την ασφάλεια και την ευημερία των Τουρκοκυπρίων υπό οποιεσδήποτε συνθήκες καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Ζιζέλ Πελικό: Αποκαλύψεις στη δίκη - Ο άνδρας της είχε μιμητή, του έδινε τα υπνωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Θεσσαλονίκη: Μάχη για τη ζωή δίνει το ζευγάρι που παρασύρθηκε από μεθυσμένο οδηγό - Σε καλύτερη κατάσταση το παιδί τους

Τουρκία: Ερευνάται και ο ύποπτος θάνατος της αδελφής της μικρής Ναρίν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης