Καλιφόρνια: Αποζημίωση $5,6 εκατ. σε σύζυγο κρατούμενου επειδή την έγδυσαν και την εξευτέλισαν πριν από επισκεπτήριο

Καλιφόρνια: Αποζημίωση $5,6 εκατ. σε σύζυγο κρατούμενου επειδή την έγδυσαν και την εξευτέλισαν πριν από επισκεπτήριο

Μεταξύ άλλων την υποχρέωσαν να κάνει ακτινογραφία και αξονική τομογραφία

kardenas
Αποζημίωση ύψους 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων κέρδισε η Κριστίν Καρντένας μετά την μήνυση που υπέβαλε για τον εξονυχιστικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους πριν από επισκεπτήριο στον κρατούμενο σύζυγό της το 2019.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η Καρντένας έπεσε θύμα σεξουαλικής βίας, καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής στην περιοχή Τεχατσάπι της Καιφόρνιας την έγδυσαν προκειμένου να της δώσουν το «πράσινο φως» για το επισκεπτήριο.

Το περιστατικό συνέβη στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να ζητούν από την Καρντένας να γδυθεί, να υποβληθεί σε τεστ χρήσης ναρκωτικών και εγκυμοσύνης, να κάνει ακτινογραφία και αξονική τομογραφία σε νοσοκομείο ενώ σε έλεγχο την υπέβαλε και ένας άνδρας γιατρός.

Inmate's Wife Lands $5.6 Million After HARROWING Prison Visit
Κλείσιμο


«Αυτό που ήθελα με τη μήνυσή μου ήταν να διασφαλίσω ότι δεν θα περάσουν άλλοι αυτά που πέρασα εγώ» δήλωσε η Καρντένας μετά τη δικαίωσή της.

Από τα 5,6 εκατομμύρια δολάρια, τα 3,6 εκατ. θα καταβληθούν από την πολιτεία της Καλιφόρνια και τα υπόλοιπα από τους άλλους εναγόμενους ανάμεσα στους οποίους δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ένας γιατρός.

Σύμφωνα με τη μήνυση, στην Καρντένας πέρασαν χειροπέδες, την έβαλαν να περπατήσει με εξευτελιστικό τρόπο κατά τη μεταφορά της από και προς το νοσοκομείο, της αρνήθηκαν νερό και τουαλέτα και της ζήτησαν να πληρώσει τα 5.000 δολάρια για τα ιατρικά έξοδα.

«Γιατί θες να τον δεις Κριστίνα; Δεν χρειάζεται να το κάνεις. Είναι επιλογή σου και αυτό είναι μέρος της επίσκεψης» φέρεται να είπε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος στην Καρντένας, στην οποία τελικά δεν επετράπη να δει τον σύζυγό της μολονότι δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο σε βάρος της.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο θρύλος της ροκ Τζον Μπον Τζόβι αποτρέπει γυναίκα να πέσει από γέφυρα στο Νάσβιλ των ΗΠΑ - Δείτε βίντεο

Ο Μπάιντεν φόρεσε καπέλο «Trump 2024»: «Ευχαριστώ για την υποστήριξη, Τζο» - Δείτε βίντεο

«Είστε εμμονική»: Καβγάς Ακρίτα με Καλογεροπούλου για τον Κασσελάκη - «Ομοφοβικός ο Πολάκης, δεν συνυπάρχω μαζί του» είπε η βουλευτής (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης