Ρούπερτ Μέρντοχ: Στα δικαστήρια με τα τρία παιδιά του - Θέλει διάδοχο τον μεγάλο γιο γιατί είναι… δεξιός, αντιδρούν τα παιδιά του

Ρούπερτ Μέρντοχ: Στα δικαστήρια με τα τρία παιδιά του - Θέλει διάδοχο τον μεγάλο γιο γιατί είναι… δεξιός, αντιδρούν τα παιδιά του

Ο μεγιστάνας «σπάει» το οικογενειακό συμβόλαιο που ήθελε όλα του τα παιδιά να έχουν ίσο μερίδιο για να διατηρήσουν τα ΜΜΕ του δεξιά πολιτική - Ο ένας του γιος έχει ήδη στηρίξει την Κάμαλα Χάρις - Υπό άκρα μυστικότητα η δίκη στη Νεβάδα

Murdoch-family-xr
Είναι από τις υποθέσεις που εύκολα θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην μικρή ή την μεγάλη οθόνη, είναι όμως, πέρα για πέρα αληθινή και βγαλμένη από τη ζωή. Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ και η οικογένειά του βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη καθώς ο 93χρονος θέλει να τον κληρονομήσει ο μεγάλος του γιος, ενώ τα υπόλοιπα τρία παιδιά του διεκδικούν μοιρασιά επί ίσοις όροις της παγκόσμιας αυτοκρατορίας του πατέρα τους.

Όπως αναφέρει το CNN, ο μεγιστάνας αποφάσισε πέρσι να τροποποιήσει το οικογενειακό trust που καθορίζει ποιος θα ελέγχει την περιουσία του μετά τον θάνατό του, πυροδοτώντας μια έντονη διαμάχη ανάμεσα στα παιδιά του.

Με καθαρή αξία 21,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 2 Μαρτίου 2022, ο Μέρντοχ είναι ο 31ος πλουσιότερος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο 71ος πλουσιότερος στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Η υπόθεση έχει κλιμακωθεί και πλέον έχει ξεφύγει από το στάδιο της οικογενειακής διαφωνίας, αφού έχει μεταφερθεί στις δικαστικές αίθουσες και συγκεκριμένα στη Ρίνο της Νεβάδα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μέρντοχ ζήτησε από το δικαστήριο την τροποποίηση του trust, το οποίο θα έδινε ίσα δικαιώματα ψήφου στα τέσσερα παιδιά του, τον Λάχλαν, τον Τζέιμς, την Ελίζαμπεθ και την Προύντενς μετά τον θάνατό του. Αντ' αυτού, ο Μέρντοχ επιδιώκει να παραχωρήσει τον αποκλειστικό έλεγχο στον Λάχλαν, τον μεγαλύτερο γιο του και αυτόν που ο ίδιος φαίνεται να έχει επιλέξει ως διάδοχό του.

Ο Λάχλαν, ο οποίος συμφωνεί περισσότερο με τις συντηρητικές πολιτικές απόψεις του πατέρα του σε σχέση με τα αδέρφια του, ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της Fox Corporation και της News Corporation τον Σεπτέμβριο, όταν ο Μέρντοχ παραιτήθηκε. Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου που αναφέρουν οι New York Times, ο Μέρντοχ πιστεύει ότι η παραχώρηση ελέγχου στον Λάχλαν θα προστατεύσει καλύτερα την αξία των επιχειρήσεων του μετά τον θάνατό του, διατηρώντας τη δεξιά πολιτική κατεύθυνση τους.

lachlan-1
Ο μεγάλος γιος του Ρούπερτ, Λάχλαν Μέρντοχ με την σύζυγό του Σάρα


Η δικαστική μάχη θα κρίνει ποιος θα διοικήσει τελικά την αχανή αυτοκρατορία των συντηρητικών μέσων ενημέρωσης του Μέρντοχ, συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικά κερδοφόρου καναλιού Fox News. Η δικαστική διαμάχη εξελίσσεται ενόσω είναι ορατή η πιθανότητα, οι ισχυρές και επιδραστικές πλατφόρμες του να αποκτήσουν πιο μετριοπαθή πολιτική κατεύθυνση αν τα υπόλοιπα αδέρφια του Λάχλαν καταφέρουν να αποκτήσουν τον έλεγχο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο νεότερος γιος, Τζέιμς Μέρντοχ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη News Corp. το 2020, υπέγραψε δημόσια επιστολή υποστηρίζοντας την Καμάλα Χάρις για πρόεδρο, χαρακτηρίζοντας την εκλογή της «τον καλύτερο τρόπο για να στηριχθεί η συνεχιζόμενη δύναμη, ασφάλεια και αξιοπιστία της δημοκρατίας και της οικονομίας μας».

james-murdoch-1
Ο Τζέιμς Μέρντοχ με την σύζυγό του Kathryn Hufschmid


Εκπρόσωποι των Ρούπερτ, Λάχλαν, Τζέιμς και Ελίζαμπεθ Μέρντοχ είτε αρνήθηκαν να σχολιάσουν είτε δεν απάντησαν στα αιτήματα της CNN για σχόλια. Η Προύντενς, το μεγαλύτερο παιδί του Μέρντοχ, δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλιο.

Αν και ο Μέρντοχ και τα παιδιά του διαφωνούν για την αυτοκρατορία που περιλαμβάνει μέσα όπως τη Wall Street Journal, την New York Post και δίκτυα στην Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα: την προσπάθεια να κρατήσουν αυτή τη διαμάχη όσο πιο μυστική γίνεται.

Η ύπαρξη της υπόθεσης αποκαλύφθηκε μόλις τον Ιούλιο, όταν οι New York Times δημοσίευσαν μια αναφορά, επικαλούμενη σφραγισμένα δικαστικά έγγραφα.

prudence-murdoch-1
Η Προύντενς "Prue" Μέρντοχ


Αν και οι Μέρντοχ δεν έχουν καμία ουσιαστική σχέση με την πολιτεία της Νεβάδα, η οικογενειακή μάχη διεξάγεται σε μια κλειστή αίθουσα δικαστηρίου στην κομητεία Washoe. Η Νεβάδα προσφέρει ένα από τα πιο ιδιωτικά δικαστικά πλαίσια για τέτοιες υποθέσεις, επιτρέποντας στους δικαστές να κλειδώσουν υποθέσεις σε τέτοιο βαθμό που ούτε η ύπαρξή τους δεν δημοσιεύεται στις δικαστικές λίστες.

Ο Alex Falconi, ιδρυτής του Our Nevada Judges, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που παρακολουθεί αποφάσεις δικαστών και δημοσιεύει βίντεο από δικαστικές διαδικασίες, εξηγεί ότι το επίπεδο απορρήτου που παρέχει η Νεβάδα μπορεί να οδηγήσει σε περίεργα νομικά ζητήματα.

elisabeth-murdoch-21
Η Ελίσαμπεθ Μέρντοχ

Η διαμάχη αυτή αναμένεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις για το μέλλον της αυτοκρατορίας Μέρντοχ και τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί μετά τον θάνατό του. Η υπόθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων ειδησεογραφικών οργανισμών, οι οποίοι προσπαθούν να άρουν την αυστηρή μυστικότητα που περιβάλλει τη διαδικασία.

Ειδήσεις σήμερα:

Space X: Για πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο - «Από εδώ μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»

Αυξήσεις έως 2,5% στις συντάξεις, νέα αύξηση κατώτατου μισθού και επιδομάτων - Όλα τα νέα μέτρα στήριξης

EKT: Προχώρησε σε δεύτερη μείωση στα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης - «Ψαλιδίζει» τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης