Μέση Ανατολή: «Έτοιμοι για εκεχειρία» με βάση την πρόταση της Ουάσινγκτον δηλώνουν Ισραήλ και Χαμάς

Μέση Ανατολή: «Έτοιμοι για εκεχειρία» με βάση την πρόταση της Ουάσινγκτον δηλώνουν Ισραήλ και Χαμάς

Ο Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως η παλαιστινιακή οργάνωση δεν θέλει συμφωνία και το απέδειξε, σκοτώνοντας τους 6 ομήρους

gaza_afp_main_24_again_2
Τη στάση της Χαμάς κατακρίνει εκ νέου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου για το γεγονός πως δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων, προσθέτοντας πως το Ισραήλ έχει αποδεχτεί το τελικό σχέδιο της Ουάσινγκτον.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ, αναφέρεται ότι «η Χαμάς προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι συνεχίζει να αντιτίθεται στη συμφωνία για την απελευθέρωση των απαχθέντων και την εμποδίζει. Το Ισραήλ, από την πλευρά του, αποδέχθηκε την τελική προσφορά διαμεσολάβησης που κατέθεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στις 16 Αυγούστου, ενώ η Χαμάς αρνήθηκε την προσφορά και μάλιστα δολοφόνησε εν ψυχρώ έξι από τους ομήρους μας».

Στο μεταξύ, η Χαμάς ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι η διαπραγματευτική της ομάδα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, Μοχάμεντ αλ Θάνι, και τον επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, Αμπάς Καμάλ, και συζήτησε μαζί τους τους όρους της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων. Η ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρει ότι είναι έτοιμη να καταλήξει άμεσα σε κατάπαυση του πυρός με βάση την προηγούμενη πρόταση των ΗΠΑ, χωρίς καμία από τις δύο πλευρές να προσθέσει επιπλέον νέους όρους.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ντομινίκ Πελικό ισχυρίζεται ότι είχε πέσει κι αυτός θύμα βιασμού - Γιατί παντρεύτηκε τη Ζιζέλ δύο φορές

Η κακοκαιρία Boris δεν θα προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα, ξεκαθαρίζει ο Κολυδάς - Εγρήγορση μόνο στα βορειοδυτικά


Απόστολος Λύτρας μετά την αποφυλάκισή του: Ζητώ ξανά συγγνώμη, θα κάνω τα πάντα για τα παιδιά μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης