Ισπανία: Ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας

Ο Γκονσάλες καταζητείται στη Βενεζουέλα για συνωμοσία και άλλα αδικήματα - Ζήτησε άσυλο στην Ισπανία την Κυριακή, όταν ο Σάντσεθ απουσίαζε στην Κίνα

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ συναντήθηκε σήμερα με τον αυτοεξόριστο ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, τον Εντμούντο Γκονσάλες Ουρούτια, μία ημέρα αφού η ισπανική Βουλή ζήτησε από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Ιουλίου.

Ο 75χρονος Γκονσάλες, που καταζητείται στη Βενεζουέλα για συνωμοσία και άλλα αδικήματα, ζήτησε άσυλο στην Ισπανία την Κυριακή, όταν ο Σάντσεθ απουσίαζε στην Κίνα.

Λίγο μετά το μεσημέρι ο Σάντσεθ ανάρτησε στην πλατφόρμα Χ ένα βίντεο που τον εικονίζει να βαδίζει στους κήπους της Μονκλόα, της επίσημης πρωθυπουργικής κατοικίας, συντροφιά με τον Γκονσάλες και την κόρη του, Καρολίνα.

«Εύχομαι θερμά το καλωσόρισες στη χώρα μας στον Εντμούντο Γκονσάλες Ουρούτια», έγραψε στη λεζάντα, διαβεβαιώνοντας ότι η Ισπανία θα συνεχίσει «να εργάζεται για τη δημοκρατία, τον διάλογο και τα θεμελιώδη δικαιώματα του αδελφού λαού της Βενεζουέλας».

Σε μια λακωνική δήλωση που κυκλοφόρησε το περιβάλλον του, ο Γκονσάλες Ουρούτια ανέφερε ότι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «για το ενδιαφέρον» που έδειξε ο Σάντσεθ «για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιώματων» στη χώρα του. Ο ίδιος «επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγών για να επικρατήσει η βούληση του λαού της Βενεζουέλας, όπως εκφράστηκε στις 28 Ιουλίου από περισσότερους από 8 εκατομμύρια ψηφοφόρους», πρόσθεσε.

Ο Σάντσεθ έχει δηλώσει ότι η κυβέρνησή του θα αγνοήσει την πρόταση της Βουλής να αναγνωρίσει τον Γκονσάλες ως εκλεγμένο πρόεδρο αλλά θα συνεχίσει να ζητά τη δημοσιοποίηση των λεπτομερών εκλογικών στοιχείων, παρουσία ενός μεσολαβητή της ΕΕ. Στο μεταξύ, δεν θα αναγνωρίσει ούτε τον Νικολάς Μαδούρο, ούτε τον Γκονσάλες ως νικητή των εκλογών.

Λίγες ώρες πριν από την «ιδιωτικού χαρακτήρα» συνάντηση του Σάντσεθ με τον Γκοσνάλες, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκες, ο οποίος ήταν και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Μαδούρο, ζήτησε να διακόψει το Καράκας «κάθε σχέση» με τη Μαδρίτη και να απελάσει τον Ισπανό πρεσβευτή και τους προξένους από τη χώρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέος ΚΟΚ: Νόμιμες οι «σφήνες» από τις μοτοσικλέτες ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα Ι.Χ.

Είχα πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, είπε ο 46χρονος - Τι έδειξαν οι μετρήσεις για το αλκοόλ στο αίμα του

Σε δύσκολη θέση ο Τραμπ μετά το debate: Η καζούρα στο «X» και το καυστικό εξώφυλλο του Time
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr