Debate Χάρις - Τραμπ: Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας - Τι λένε για τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια της Κάμαλα

Χαμός στα social - Κάποιοι λένε πως είναι σκουλαρίκια από το Tiffany's και άλλοι, μυστικά ακουστικά

Δίνουν και παίρνουν οι θεωρίες συνωμοσίας μεταξύ των υποστηρικτών του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ μετά το ντιμπέιτ, καθώς κάποιοι αμφισβητούν ότι η δημοκρατική υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, φορούσε σκουλαρίκια αλλά μυστικά ακουστικά.

Όπως γράφουν το περιοδικό Newsweek και η εφημερίδα Bild, oι κακές γλώσσες θεωρούν ότι στη διάρκεια της τηλεμαχίας της Κάμαλα και του Τραμπ, η εκλεκτή του Μπάιντεν χρησιμοποίησε μυστικό ακουστικό. Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι το ακουστικό είναι «made in Germany».

Η Χάρις, η οποία έχει πει παλαιότερα ότι τα ακουστικά Bluetooth αποτελούν «κίνδυνο για την ασφάλεια», κατηγορήθηκε ότι φορούσε ακουστικά που έμοιαζαν με σκουλαρίκια και είχαν μαργαριτάρια για να τη βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της 90λεπτης αναμέτρησης με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της.

Οι επικριτές της θεώρησαν χωρίς να έχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι τα χρυσά σκουλαρίκια, που η Χάρις έχει ξαναφορέσει και είναι από τα Tiffany's, είναι στην πραγματικότητα ένα ζευγάρι «έξυπνων» σκουλαρικιών ήχου, που σχεδιάστηκαν από τη γερμανική νεοσύστατη εταιρεία NOVA.

Η μόνη ομοιότητα μεταξύ των σκουλαρικιών και των ακουστικών είναι ότι και τα δύο διαθέτουν ένα μαργαριτάρι. Σημειώνεται ότι, ένας λογαριασμός Χ με την ονομασία «The Maverick Approach», ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι μια «εναλλακτική πηγή ειδήσεων», στηρίζει με θέρμη τη θεωρία συνωμοσίας για τα σκουλαρίκια- ακουστικά της υποψήφιας προέδρου με τους Δημοκρατικούς. «Υπάρχει ένα μείζον ζήτημα με αυτή τη συζήτηση», έγραψε ο λογαριασμός στο Χ.

«Είπα ότι της έλεγαν τι έπρεπε να πει κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ και το προαίσθημά μου ήταν σωστό. Τα Nova είναι τα πρώτα και μοναδικά ασύρματα ακουστικά σκουλαρίκια στον κόσμο».

«Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται», έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πολλοί ακόλουθοι του διαδικτύου αναπαράγοντας τη θεωρία συνωμοσίας με τη φωτογραφία της Χάρις κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας, στην οποία φαίνονται ξεκάθαρα τα ακουστικά σκουλαρίκια της.


Μια σελίδα kickstarter, που προωθεί την τεχνολογία, αναφέρει ότι τα σκουλαρίκια NOVA H1 Audio, τα οποία φέρονται να είναι τα πρώτα ακουστικά σκουλαρίκια, τοποθετούνται στους λοβούς των αυτιών και μπορούν να «προβάλλουν ήχο από το εσωτερικό του μαργαριταριού κατευθείαν στο κανάλι του αυτιού.

«Δύο μικροσκοπικά μικρόφωνα υψηλής ποιότητας είναι ενσωματωμένα σε κάθε σκουλαρίκι, παρέχοντας στον χρήστη κρυστάλλινες τηλεφωνικές κλήσεις και ακύρωση του θορύβου από τον άνεμο», αναφέρει η διαφήμιση. «Αυτά τα σκουλαρίκια είναι πλήρως εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενσωματωμένα σε αληθινά μαργαριτάρια για να σας παρέχουν μουσική, τηλεφωνικές κλήσεις και ψηφιακούς βοηθούς όλη την ημέρα».

Τα σκουλαρίκια NOVA H1 κοστίζουν περίπου 625 δολάρια και διατίθενται μόνο σε χρυσό χρώμα.

Την ίδια ώρα, οι υποστηρικτές της Χάρις δεν αποδέχονται την ύπαρξη μυστικών ακουστικών διατυμπανίζοντας ότι τα σκουλαρίκια της είναι κοσμήματα από το Tiffany's, η τιμή των οποίων αγγίζει τα 2.000 δολάρια.

Σύμφωνα πάντως με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τα σκουλαρίκια φέρεται να είναι πράγματι της Tiffany & Co. Κι αν η Χάρις ήθελε πραγματικά να ακούσει κάποιον που να της ψιθυρίζει στο αυτί, υπάρχουν πολλές συσκευές στην αγορά που είναι εντελώς αόρατες, σχολιάζει ο αμερικανικός Τύπος και γράφει η Bild.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη Πολιτική Γραμματεία στις 20:00 για την αμφισβήτηση της αποπομπής Κασσελάκη

Ρούπερτ Μέρντοχ: Στα δικαστήρια με τα τρία παιδιά του - Θέλει διάδοχο τον μεγάλο γιο γιατί είναι… δεξιός, αντιδρούν τα παιδιά του

Θεσσαλονίκη: «Ήταν δύο μέτρα μέσα στον χωματόδρομο και τους πήρε σβάρνα το αυτοκίνητο» λέει ο πατέρας της 34χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr