Φρίκη στην Ελβετία: «Ο κόσμος μου» έγραφε για την οικογένειά του το μοντέλο που στραγγάλισε και πολτοποίησε ο σύζυγός του

Ήταν «σε κρίση εδώ και μήνες» αναφέρουν άτομα του περιβάλλοντος του ζευγαριού – Τι έδειξε η έκθεση αυτοψίας

Μια οικογενειακή φωτογραφία είχε μοιραστεί πριν περίπου ένα χρόνο η 38χρονη φιναλίστ του διαγωνισμού Μις Ελβετία Kristina Joksimovic που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν τη στραγγάλισε και την τεμάχισε.

Το μήνυμα που ήθελε να περάσει η γυναίκα ήταν πολύ σαφές. «Ο κόσμος μου» έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας που φαίνεται το ζευγάρι μαζί με τα δύο παιδιά του, περίπου έξι μήνες πριν τον τραγικό θάνατό της.

Η τελευταία οικογενειακή φωτογραφία που δημοσίευσε το μοντέλο. «Ο κόσμος μου» έγραψε στη λεζάντα


Ο 41χρονος επιχειρηματίας Thomas ομολόγησε ότι σκότωσε τη σύζυγό του τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Binningen, κοντά στη Βασιλεία στην Ελβετία. Η έφεσή του να αφεθεί ελεύθερος απορρίφθηκε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Εντοπίστηκε μία ημέρα μετά τη δολοφονία της

Η Kristina Joksimovic, ανακαλύφθηκε τον Φεβρουάριο στο «πολυτελές» σπίτι της στο Binningen, μία ημέρα μετά τον θάνατό της.

Ο σύζυγός της ομολόγησε ότι τη σκότωσε επικαλούμενος αυτοάμυνα, ενώ ισχυρίστηκε ότι τη διαμέλισε «πανικόβλητος» στο πλυσταριό. Σύμφωνα με έκθεση αυτοψίας, αρκετά μέλη του σώματός της είχαν τεμαχιστεί με ένα μπλέντερ χειρός και πολτοποιήθηκαν με ένα χημικό διάλυμα.

Η άγρια δολοφονία προκάλεσε σοκ στους φίλους της 38χρονης, με έναν εξ αυτών να δηλώνει στο τοπικό πρακτορείο Blick: «Για μένα, έμοιαζαν με την τέλεια οικογένεια». Πολλοί είναι αυτοί που αφήνουν μηνύματα κάτω από τις αναρτήσεις της. Σε πολλές είναι με τον σύζυγό της, τον οποίο αποκαλεί «βράχο μου».



«Σε κρίση εδώ και μήνες»

Ένα άτομο με γνώση των γεγονότων δήλωσε στο Blick ότι η σχέση ήταν «σε κρίση εδώ και μήνες», με την αστυνομία να φέρεται να είχε κληθεί εκ των προτέρων για αναφορές σωματικής βίας.

Οι ερευνητές που εξετάζουν την υπόθεση δήλωσαν ότι ο επιχειρηματίας έδειξε υψηλό επίπεδο εγκληματικής ενέργειας. Παράλληλα έκαναν λόγο για έλλειψη ενσυναίσθησης και ψυχρότητα μετά τη δολοφονία της συζύγου του, ενώ αναφέρθηκαν και στις προσπάθειές του να συγκαλύψει τον θάνατό της. Όπως ανέφεραν, είχε «σαδιστικά-κοινωνιοπαθητικά χαρακτηριστικά».

Ο Thomas φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τη σκότωσε σε αυτοάμυνα, καθώς η ίδια του επιτέθηκε με μαχαίρι. Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι διαμέλισε τη νεαρή γυναίκα σε κατάσταση πανικού.



Μια ιατροδικαστική έκθεση επίσης «έρχεται σε αντίθεση με την περιγραφή του για αυτοάμυνα», σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο FM1 Today.

Ο ίδιος ζήτησε την αποφυλάκισή του γιατί η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν «συγκεκριμένες ενδείξεις ψυχικής ασθένειας».



Ποια είναι η γυναίκα που δολοφονήθηκε

Η Kristina καταγόταν από το Binningen. Η ίδια διέθετε σερβικές ρίζες και άλλαξε καριέρα, θέλοντας να γίνει προπονήτρια πασαρέλας. Μεταξύ άλλων, εκπαίδευσε τις υποψήφιες Μις Ελβετία για να ακολουθήσουν τα βήματά της, ενώ εκπαίδευσε επιχειρηματίες για να περπατούν με αυτοπεποίθηση στην επαγγελματική ή την ιδιωτική τους ζωή.

Είχε κερδίσει τα καλλιστεία Μις Βορειοδυτική Ελβετία το 2003 και συνέχισε να είναι φιναλίστ στον διαγωνισμό Μις Ελβετία του 2008.

Την ίδια χρονιά, ίδρυσε ένα γραφείο προπόνησης και παροχής συμβουλών για επίδοξα μοντέλα, ενώ εξακολουθούσε να εργάζεται με πλήρη απασχόληση στην πρόσληψη προσωπικού πληροφορικής.





Ειδήσεις σήμερα:

Ξανά υποψήφιος για πρόεδρος ο Κασσελάκης - «Ο αγώνας θα δοθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» διαμηνύει

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι η ελληνική υποψηφιότητα για τα Βραβεία Όσκαρ

Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας - Στο πλευρό του η αδελφή του και οι κόρες του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr