Τυνησία: Μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε παραλία - Πέντε γυναίκες και ένα μωρό

Τυνησία: Μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε παραλία - Πέντε γυναίκες και ένα μωρό

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να διαπιστώσουν αν επρόκειτο «για απόπειρα μετανάστευσης ή για διακίνηση ανθρώπων»

metanastes
Τα πτώματα πέντε γυναικών από την υποσαχάρια Αφρική και ενός μωρού βρέθηκαν σε μια παραλία κοντά στο Μοναστίρ της Τυνησίας, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών.

Τα πτώματα των μεταναστών εντοπίστηκαν την Τετάρτη, είπε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Μοναστίρ, Φαρίντ Τζα, υπογραμμίζοντας ότι από τη νεκροψία-νεκροτομή εξακριβώθηκε ότι οι πέντε γυναίκες και το μωρό πέθαναν από πνιγμό την περασμένη εβδομάδα. Το μωρό ήταν ηλικίας «μεταξύ ενός και δύο ετών», πρόσθεσε. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να διαπιστώσουν αν επρόκειτο «για απόπειρα μετανάστευσης ή για διακίνηση ανθρώπων», είπε ο Τζα.

Η Τυνησία και η Λιβύη είναι οι δύο κυριότερες αφετηρίες για τους μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική, που αποτολμούν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου με την ελπίδα να φτάσουν στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων προσπαθούν να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τους πολέμους, επιχειρούν να φτάσουν στις ιταλικές ακτές που απέχουν μόλις 150 χιλιόμετρα από το Σφαξ, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Τυνησίας. Μόνο πέρυσι, περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται έπειτα από ναυάγια κοντά στις τυνησιακές ακτές, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Τυνησιακό Φόρουμ για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (FTDES).

Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στην Ελβετία: «Ο κόσμος μου» έγραφε για την οικογένειά του το μοντέλο που στραγγάλισε και πολτοποίησε ο σύζυγός του

Αργυρούπολη: Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σφράγισαν για δύο χρόνια πρατήριο - Είχε νοθευμένη βενζίνη κατά 85%

ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά υποψήφιος για πρόεδρος ο Κασσελάκης - «Ο αγώνας θα δοθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» διαμηνύει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης