Χάρβεϊ Γουάινστιν: Παραπέμπεται σε δίκη με νέες κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων

Τον Ιούλιο, οι εισαγγελείς του Μανχάταν ανέφεραν ότι ερευνούν άλλες βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις που φέρεται ότι διέπραξε

Αντιμέτωπος με νέες ποινικές κατηγορίες είναι από σήμερα ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, την ώρα που η εισαγγελία του Μανχάταν ετοιμάζεται για την επανάληψη της δίκης του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ μετά την ακύρωση της καταδίκης του.

Το 2020, οι ένορκοι έκριναν ένοχο για βιασμό τον 72χρονο Γουάινστιν αλλά το Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε φέτος τον Απρίλιο την καταδίκη, κρίνοντας ότι δεν έτυχε δίκαιης δίκης επειδή ο δικαστής επέτρεψε, λανθασμένα, να καταθέσουν γυναίκες που τον είχαν κατηγορήσει αλλά δεν του είχε ασκηθεί δίωξη για τις επιθέσεις αυτές.

Τον Ιούλιο, οι εισαγγελείς του Μανχάταν ανέφεραν ότι ερευνούν άλλες βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις που φέρεται ότι διέπραξε ο συνιδρυτής του στούντιο Miramax, αφού και άλλες γυναίκες συμφώνησαν να καταθέσουν εναντίον του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όλες οι επαφές που είχε ήταν πάντα συναινετικές.

Κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του δικαστή Κέρτις Φάρμπερ σήμερα, η εισαγγελέας Νικόλ Μπλούμπεργκ είπε ότι Επιτροπή Ενόρκων παρέπεμψε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν σε δίκη για πρόσθετες κατηγορίες, αλλά δεν διευκρίνισε ποια ήταν τα αδικήματα που φέρεται ότι διέπραξε.

Ο Γουάινστιν δεν βρισκόταν στο δικαστήριο, αφού την Κυριακή μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τις φυλακές Ράικερς σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά. Ο συνήγορός του, Άρθουρ Αϊντάλα, είπε ότι η Επιτροπή Ενόρκων εξέταζε τρία «θέματα» αλλά δεν γνώριζε αν επρόκειτο για τρία μεμονωμένα γεγονότα ή για τον αριθμό των γυναικών που τον κατηγορούν.

Ο Φάρμπερ προσδιόρισε τη νέα δίκη του Γουάινστιν για τις 12 Νοεμβρίου και ο Αϊντάλα είπε σε δημοσιογράφους ότι θα ζητήσει αναβολή, εάν προστεθούν νέες κατηγορίες σε βάρος του πελάτη του. Μολονότι, ακυρώθηκε η καταδίκη του στη Νέα Υόρκη, ο κάποτε «βασιλιάς» του Χόλιγουντ παραμένει στη φυλακή επειδή έχει καταδικαστεί για βιασμό σε μια ξεχωριστή υπόθεση στην Καλιφόρνια.

Ειδήσεις σήμερα:

Φρίκη στην Ελβετία: «Ο κόσμος μου» έγραφε για την οικογένειά του το μοντέλο που στραγγάλισε και πολτοποίησε ο σύζυγός του

Αργυρούπολη: Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σφράγισαν για δύο χρόνια πρατήριο - Είχε νοθευμένη βενζίνη κατά 85%

ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά υποψήφιος για πρόεδρος ο Κασσελάκης - «Ο αγώνας θα δοθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» διαμηνύει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr