Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο Τσαντ ΜακΚουίν, γιος του αείμνηστου ηθοποιού Στιβ ΜακΚουίν

Ο «Ολλανδός» του Karate Kid και οδηγός αγώνων αυτοκινήτων πέθανε στις 11 Σεπτεμβρίου στην Καλιφόρνια - Η αιτία του θανάτου του δεν έγινε γνωστή

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο Τσαντ ΜακΚουίν, γιος του αείμνηστου θρύλου των αγώνων και της υποκριτικής Στιβ ΜακΚουίν.

Ο ηθοποιός του Karate Kid και οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων πέθανε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στο Παλμ Σπρίνγκς της Καλιφόρνια. Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τον θάνατό του την επόμενη μέρα με μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στους ξεχωριστούς λογαριασμούς του Τσαντ και του Στιβ στο Instagram. Η αιτία του θανάτου του δεν έγινε γνωστή.

Ο Τσαντ έπαιξε ως γνωστόν τον Ολλανδό στην ταινία «The Karate Kid» του 1984 και επανέλαβε τον ρόλο δύο χρόνια αργότερα στην ταινία «The Karate Kid Part II».




Πρωταγωνίστησε επίσης στις ταινίες Death Ring, Firepower και Red Line πριν εγκαταλείψει την κινηματογραφική βιομηχανία για να ασχοληθεί με τους αγώνες σπορ αυτοκινήτων από τη δεκαετία του 1990. Έκανε μια τελευταία εμφάνιση στην ταινία Fall του 2001: The Price of Silence.

Ο Τσαντ ΜακΚουίν αγωνιζόταν επαγγελματικά για χρόνια, συμμετέχοντας στους φημισμένους αγώνες 24 ωρών του Λε Μαν και 24 Ώρες της Daytona, προτού υποστεί μια σειρά από τραυματισμούς πίσω από το τιμόνι.

Το 1993, ο Τσαντ παντρεύτηκε την Τζίνι Γκαλμπρέιθ και τελικά έκαναν δύο παιδιά τον Τσέις και τη Μάντισον.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε τον θάνατο του πατέρα μας Chad McQueen», ξεκίνησε η δήλωση της συζύγου του, Jeanie, και των δύο παιδιών τους.



«Η αξιοσημείωτη διαδρομή του ως στοργικός πατέρας για εμάς, μαζί με την ακλόνητη αφοσίωσή του στη μητέρα μας, αποτέλεσε πραγματικά παράδειγμα μιας ζωής γεμάτης αγάπη και αφοσίωση. Το πάθος του για τους αγώνες όχι μόνο ανέδειξε το εξαιρετικό ταλέντο του, αλλά χρησίμευσε και ως ένας τρόπος να τιμήσει την κληρονομιά του πατέρα του, μια απόδειξη των αξιών που του μετέδωσε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Μας κληροδότησε το πάθος, τις γνώσεις και την αφοσίωσή του και θα συνεχίσουμε όχι μόνο την κληρονομιά του αλλά και την κληρονομιά των παππούδων μας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η οικογένεια ζήτησε την προστασία της ιδιωτικής της ζωής, ενώ «θυμάται και γιορτάζει την εξαίσια ζωή του».





Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης μιλά για προβοκάτσιες, συνιστά ψυχραιμία και δηλώνει «παρών» - Αποδοκιμασίες στελεχών έξω από την Κουμουνδούρου

Λαμία: Ζευγάρι τρώει σε μαγαζιά και φεύγει χωρίς να πληρώσει - Δείτε βίντεο

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 29,8%, πάνω από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr