Ιταλία: Η εγγονή του Μουσολίνι εγκαταλείπει το κόμμα της Μελόνι γιατί είναι «υπερβολικά δεξιό»

Πρόσφατα η 50χρονη Ρακέλε είχε επικρίνει την Ιταλίδα πρωθυπουργό για τη στάση της στη διαμάχη για την Αλγερινή πυγμάχο

Η εγγονή του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι ανακοίνωσε εχθές, Πέμπτη, ότι εγκαταλείπει το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι επειδή είναι «υπερβολικά δεξιό».

Η Ρακέλε Μουσολίνι, δημοτική σύμβουλος στη Ρώμη, δήλωσε ότι μετακινείται στο κόμμα Forza Italia, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας, αλλά θεωρείται πιο φιλελεύθερο όσον αφορά τα δικαιώματα των πολιτών.

«Ήρθε η ώρα να γυρίσω σελίδα και να ενταχθώ σε ένα κόμμα που νιώθω ότι είναι πιο κοντά στις μετριοπαθείς και κεντρώες ευαισθησίες μου», είπε χαρακτηριστικά η 50χρονη στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Μουσολίνι, η οποία κέρδισε τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλον υποψήφιο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στη Ρώμη το 2021, είχε πρόσφατα διαφωνήσει με τη στάση των «Αδελφών της Ιταλίας» απέναντι στα δικαιώματα των μειονοτήτων. Γνωστή για την υποστήριξή της στα δικαιώματα των μελών της LGBTQ+ κοινότητας, έχει πει ότι «ποτέ δεν της άρεσε» ο φασιστικός χαιρετισμός, τον οποίο ορισμένα μέλη και υποστηρικτές του κόμματος εξακολουθούν να κάνουν κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων μνήμης.

Τον περασμένο μήνα, η Ρακέλε Μουσολίνι τα έβαλε με την πρωθυπουργό Μελόνι στην κόντρα που προκλήθηκε σχετικά με το φύλο της Ιμάν Κελίφ, μιας Αλγερινής πυγμάχου που αγωνίστηκε εναντίον της Ιταλίδας Άντζελα Καρίνι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αφού η Καρίνι εγκατέλειψε τον αγώνα ενάντια στην Κελίφ - η οποία αργότερα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο - η Μελόνι δήλωσε ότι δεν ήταν αγώνας μεταξύ ίσων, επειδή η Αλγερινή είχε αποτύχει σε έλεγχο καταλληλότητας φύλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρυσι.

«Μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο η Ιμάν Κελίφ είναι γυναίκα. Και υποβάλλεται σε ένα κυνήγι μαγισσών χωρίς να αξίζει κάτι τέτοι», δήλωσε η Μουσολίνι, στηρίζοντας την Αλγερινή αθλήτρια.

Η 50χρονη δημοτική σύμβουλος έχει πάρει το όνομά της από τη γιαγιά της, Ρακέλε Γκουίντι, τη δεύτερη σύζυγο του Μπενίτο Μουσολίνι, ιδρυτή και ηγέτη του φασιστικού κόμματος που κυβέρνησε την Ιταλία από το 1922 έως το 1943 ως δικτάτορας, και εκτελέστηκε το 1945 από Ιταλούς αντάρτες. 

Ο «Ντούτσε» απέκτησε πέντε παιδιά με την Ρακέλε Γκουίντι, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα της πολιτικού, ενός πιανίστα της τζαζ ονόματι Ρομάνο που πέθανε το 2006.

Τα «Αδέλφια της Ιταλίας» είναι ο κύριος κληρονόμος της ιταλικής ακροδεξιάς που εκφράστηκε πρώτα από το Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα (MSI), ένα νεοφασιστικό κόμμα που σχηματίστηκε το 1946 από υποστηρικτές του καθεστώτος του Μουσολίνι και πρώην υψηλόβαθμα μέλη του φασιστικού κόμματός του. Το κόμμα της Μελόνι εξακολουθεί να μοιράζεται το κομματικό του λογότυπο με το MSI, μια τρίχρωμη φλόγα.

Η Μελόνι έχει προσπαθήσει να παρουσιάσει το κόμμα της ως μια συντηρητική ομάδα και δήλωσε το 2022 ότι η ιταλική δεξιά «παρέδωσε τον φασισμό στην ιστορία». Από την ανάληψη των καθηκόντων της εκείνη τη χρονιά, η κυβέρνησή της έχει ακολουθήσει σκληρές πολιτικές για τη μετανάστευση, την άμβλωση και την ανατροφή παιδιών από άτομα του ίδιου φύλου.



Ειδήσεις σήμερα:

Ένοχη για σεξ με 16χρονο ώστε να πέσει στα μαλακά, δήλωσε καθηγήτρια στις ΗΠΑ - Την «έκαψαν» φωτογραφίες του με γρατζουνιές στην πλάτη

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα στα δυτικά - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που κεραυνός χτυπάει 32χρονο στη Γεωργία - «Ένιωσα ότι πεθαίνω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr