Πολωνία: «Μη φιλική» η απόφαση της Γερμανίας για το μεταναστευτικό, λέει η Βαρσοβία

Πολωνία: «Μη φιλική» η απόφαση της Γερμανίας για το μεταναστευτικό, λέει η Βαρσοβία

Η αποφαση του Βερολίνου για συνοριακούς ελέγχους θα προκαλέσει χάος, λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών

germany_synora
Η επιβολή συνοριακών ελέγχων από τη Γερμανία αποτελεί μια «μη φιλική» χειρονομία προς την Πολωνία, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Βλάντισλαβ Μπαρτοζέφσκι στη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

Τη Δευτέρα, η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέιζερ διέταξε προσωρινά μέτρα ελέγχου σε όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας για τη μείωση της εισροής μεταναστών και στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατικής απειλής.

Σύμφωνα με τον Μπαρτοζέφσκι, το κλείσιμο των συνόρων από τη Γερμανία θα μπορούσε να επιδεινώσει τις σχέσεις με την Πολωνία. «Μάθαμε για το κλείσιμο των συνόρων ξαφνικά, δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Οι φίλοι και οι γείτονες δεν ενεργούν έτσι. Θα υπάρξει αντίδραση, αυτό δεν μπορεί να γίνει», δήλωσε.

Ακόμη, ανέφερε ότι οι όποιες αποφάσεις αντίδρασης θα ληφθούν «μετά από διαβούλευση με τους άλλους γείτονες της Γερμανίας», προσθέτοντας πως η συγκεκριμένη κίνηση του Βερολίνου «θα προκαλούσε χάος στα σύνορα».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών, «η γερμανική κυβέρνηση θέλει να βελτιώσει την εικόνα της στο εσωτερικό της Γερμανίας» καθιστώντας την εξωτερική πολιτική όμηρο της εσωτερικής. «Η Γερμανία έχει να κατηγορήσει μόνο τον εαυτό της, διότι πρώτα άνοιγε τα σύνορα και έλεγε: 'willkommen' (καλωσήρθατε), 'μπορούμε να δεχθούμε οποιονδήποτε αριθμό προσφύγων'. Η προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ έχει αποδειχθεί καταστροφική», συμπλήρωσε ο Μπαρτοζέφσκι.


Ειδήσεις σήμερα:

«Άνοιξέ μου το γραφείο μου»: Το παρασκήνιο και οι διάλογοι της Πολιτικής Γραμματείας που κήρυξε έκπτωτο τον Κασσελάκη

Θρίλερ με την διαθήκη του άγνωστου αδελφού του Νίκου Σεργιανόπουλου: «Πού πήγαν €675.000;»

Λύθηκε το μυστήριο για τον σεισμό των 9 ημερών που ταρακούνησε τη Γη το 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Τα μεγάλα πρωταθλήματα παίζουν εδώ!

Δείτε Επίσης