Μπορέλ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει έντονα την πρόσφατη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων ιρανικής κατασκευής στη Ρωσία

Eπισημαίνεται ότι αυτή η μεταφορά αποτελεί άμεση απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει έντονα την πρόσφατη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων ιρανικής κατασκευής στη Ρωσία, τονίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε εκ μέρους της ΕΕ, επισημαίνεται ότι αυτή η μεταφορά αποτελεί άμεση απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και αντιπροσωπεύει μια ουσιαστική υλική κλιμάκωση από την παροχή ιρανικών UAV και πυρομαχικών, τα οποία η Ρωσία χρησιμοποίησε στον παράνομο επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Τονίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί γρήγορα και σε συντονισμό με τους διεθνείς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων νέων και σημαντικών περιοριστικών μέτρων κατά του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του προσδιορισμού ατόμων και οντοτήτων που εμπλέκονται στα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων και drone του Ιράν και από αυτή την άποψη εξετάζει το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων στον τομέας της αεροπορίας του Ιράν.

Έρχεται εν μέσω των πιο πρόσφατων επιθέσεων της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων με βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που αποδεικνύουν τη σαφή αποφασιστικότητά της να συνεχίσει τον βίαιο επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας και του λαού της, στοχεύοντας κυρίως κρίσιμες ενεργειακές υποδομές, προσπαθώντας να προκαλέσει το μέγιστο δυνατό απώλειες αμάχων και καταστροφές μεγάλης κλίμακας, σημειώνει ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Υπογραμμίζει τέλος ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ανάμειξη του Ιράν στον πόλεμο της Ρωσίας ήταν πάντα σαφής. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει έντονα το Ιράν ενάντια στις μεταφορές βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία», προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα:

«Άνοιξέ μου το γραφείο μου»: Το παρασκήνιο και οι διάλογοι της Πολιτικής Γραμματείας που κήρυξε έκπτωτο τον Κασσελάκη

Θρίλερ με την διαθήκη του άγνωστου αδελφού του Νίκου Σεργιανόπουλου: «Πού πήγαν €675.000;»

Λύθηκε το μυστήριο για τον σεισμό των 9 ημερών που ταρακούνησε τη Γη το 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr