Ρωσία: Το Κρεμλίνο απαντά στον Ερντογάν για την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία

Ο Ερντογάν έκανε τη δήλωση για την Κριμαία επειδή πιέζεται και από τις ΗΠΑ, είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

Η Ρωσία διαφωνεί πλήρως με σχόλια του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι η Κριμαία θα πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ερντογάν δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως η υποστήριξη της Τουρκίας στην εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας παραμένει αταλάντευτη και πως η επιστροφή της Κριμαίας είναι κάτι που απαιτείται από το διεθνές δίκαιο.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι αυτό είναι ένα σημείο διαφωνίας στο οποίο «οι απόψεις μας αποκλίνουν πλήρως» με την Τουρκία, όμως η Μόσχα θα εξακολουθήσει να εξηγεί τη θέση της «στους Τούρκους φίλους μας. Κατά τα άλλα, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις εταιρικές μας σχέσεις με την Τουρκία».

Επιπλέον, σε ερώτηση που δέχτηκε αν ο Ερντογάν έκανε αυτή τη δήλωση, εξαιτίας πιέσεων που δέχτηκε από τις ΗΠΑ, ο Πεσκόφ είπε: «Οι ΗΠΑ ασκούν πράγματι απροκάλυπτη πίεση στην Τουρκική Δημοκρατία, χωρίς να διστάζουν να απειλούν με συνέπειες για την οικονομία της. Αλλά η Τουρκική Δημοκρατία, όπως μας φαίνεται, συνεχίζει να καθοδηγείται αποκλειστικά από τα δικά της συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης εμπορικής, οικονομικής και άλλης συνεργασίας μαζί μας».

Η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία από την Ουκρανία και την προσάρτησε το 2014.


Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τον Γκλέτσο, υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται και ο Παπανώτας

Νέες αποκαλύψεις για τη φρικτή δολοφονία στην Ελβετία - Η Κριστίνα ήθελε να εγκαταλείψει τον άνδρα της αλλά δεν πρόλαβε πριν τη δολοφονήσει


Βρέθηκε το διάσημο έργο του Banksy «Το κορίτσι με το μπαλόνι» που εκλάπη από γκαλερί του Λονδίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr