Λόρα Λούμερ: Ποια είναι η «βασίλισσα» της συνωμοσιολογίας στην οποία... υποκλίνεται ο Τραμπ

Λόρα Λούμερ: Ποια είναι η «βασίλισσα» της συνωμοσιολογίας στην οποία... υποκλίνεται ο Τραμπ

Η 31χρονη έχει γίνει η «σκιά» του Ρεπουμπλικανού τέως προέδρου που θέλει να επανεκλεγεί - Πρόβλημα για τους Ρεπουμπλικάνους η Λούμερ

trump
Κανείς δεν μπορεί να κρατήσει τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μακριά από μία γυναίκα: τη Λόρα Λούμερ.

Διανύοντας την τρίτη προεδρική του εκστρατεία, συνεργάτες και σύμβουλοι του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον προστατεύσουν από την ακροδεξιά Λόρα Λούμερ, που λειτουργεί ως παράγοντας επιρροής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και άλλα πρόσωπα.

Αυτή την εβδομάδα, η παρουσία της Λούμερ στο πλευρό του Τραμπ σχολιάστηκε πικρόχολα, τονίζει το αμερικανικό δίκτυο NBC.

Posted by Benjamin Dixon on Friday, September 13, 2024
Κλείσιμο


Η μαυρομάλλα Αμερικανίδα ταξίδεψε με το τζετ του Τραμπ προκειμένου να τον δει στο debate με την Κάμαλα Χάρις, όπως και στις τελετές που έγιναν στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Η παρουσία της στις τελετές αυτές εξόργισαν ορισμένους Δημοκρατικούς, όπως και Ρεπουμπλικάνους, επειδή μια από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας που διατυμπανίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί είναι ότι η τραγωδία που βίωσαν οι ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου, «ήταν ενορχηστρωμένη εκ των έσω».

Η επιστροφή της Λούμερ στο πλευρό του Τραμπ προκαλεί τριγμούς στο στρατηγείο του Τραμπ κυρίως όμως σε όλους όσοι δεν θέλουν να βασίσουν την προεκλογική εκστρατεία του σε θεωρίες συνωμοσίας, σχολιάζει το BBC.

Πάντως, οι κοινές δημόσιες εμφανίσεις του Τραμπ με την ακροδεξιά Λόρα Λούμερ και η στενή επαφή του με την ακτιβίστρια που υποστηρίζει θεωρίες συνωμοσίας και έχει γίνει γνωστή για την εμπρηστική ρητορική της, έχουν ενοχλήσει έντονα συμμάχους και υποστηρικτές της προεκλογικής εκστρατείας του τέως προέδρου, επισημαίνει η εφημερίδα Washington Post.

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο των social:

laura1


«Το ιστορικό των δηλώσεων της Λούμερ είναι πέρα για πέρα ανησυχητικό», δήλωσε από την πλευρά της η γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ σε χθεσινή της συνέντευξη. «Ελπίζω αυτό το πρόβλημα να επιλυθεί. Νομίζω ότι πρέπει να μιλάμε για πράγματα που απασχολούν τους ανθρώπους και αυτό το θέμα δεν βοηθάει τον σκοπό αυτό», πρόσθεσε.

Η 31χρονη Λούμερ βρέθηκε στο πλευρό του Τραμπ καθώς εκείνος συμμετείχε την Τετάρτη, μαζί με τον υποψήφιό του για την αντιπροεδρία, γερουσιαστή Τζέι Ντι Βανς, σε εκδηλώσεις με αφορμή την 23η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Πριν από λίγες μέρες, η Λούμερ εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση εναντίον της αντιπάλου του Τραμπ, υποψήφιας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και απερχόμενης αντιπροέδρου, Κάμαλα Χάρις, η οποία είναι Ινδοαμερικανίδα.

Trump cozies up to racist far-right conspiracy theorist Laura Loomer


«Αν η Χάρις κερδίσει», έγραψε η Λούμερ, ο Λευκός Οίκος «θα μυρίζει κάρι». Τον Ιούλιο, η Λούμερ δεν δίστασε να αποκαλέσει τη Χάρις «π@ρν@ που κάνει χρήση ναρκωτικών».

Η 31χρονη έχει επίσης υποστηρίξει θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι τα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών σε αμερικανικά σχολεία το 2018, στο Πάρκλαντ της Φλόριντα και στη Σάντα Φε του Τέξας, ήταν στημένα.

Πάντως, χθες το απόγευμα επανέλαβε ότι επιμένει σε όλα όσα έχει πει. Πρώην- δύο φορές- υποψήφια για το Κογκρέσο, έγινε γνωστή για την αντιμουσουλμανική ρητορική της, ενώ παλαιότερα είχε δηλώσει «υπερήφανη για τα ισλαμοφοβικά της αισθήματα».

Πρόβλημα για τους Ρεπουμπλικάνους η Λούμερ

Η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, «πιστή» στον Τραμπ, η οποία βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαμάχη με τη Λούμερ, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι η «ρητορική μίσους» της αποτελεί «τεράστιο πρόβλημα» για τους Ρεπουμπλικάνους.

Η βουλευτής είχε καταφερθεί εναντίον της Λούμερ. Μάλιστα, πέρυσι, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Τραμπ ήθελε να την προσλάβει στο επιτελείο της προεκλογικής του εκστρατείας, ωστόσο δεν το έπραξε.

Who is Laura Loomer, the right-wing activist in Trump's inner circle?


Το επιτελείο της Χάρις, από την πλευρά του, δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με τη σχέση της Λούμερ με τον Τραμπ, ωστόσο, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ τόνισε: «Κανένας ηγέτης δεν πρέπει να συναναστρέφεται με άτομα που αναπαράγουν αυτού του είδους την ασχήμια, που ρίχνουν αυτού του είδους το ρατσιστικό δηλητήριο».

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο ότι η παρουσία της Λούμερ στο πλευρό του Τραμπ στις εκδηλώσεις μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να «σοκάρει όλους τους αξιοπρεπείς Αμερικανούς».

laura3
laura


Η αντιμουσουλμανική ρητορική της οδήγησε το Facebook, το Instagram και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο να την μπλοκάρουν, όπως υποστήριξε η ίδια η Λούμερ.

Κατά τη διάρκεια των προκριματικών προεδρικών εκλογών των Ρεπουμπλικάνων το 2024, επιχείρησε να «πλήξει» έναν από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Τραμπ, τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, τον οποίο κατηγόρησε επανειλημμένα, όπως και τη σύζυγό του, ότι χρησιμοποίησαν το ότι διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού για να προκαλέσουν τη συμπάθεια των ψηφοφόρων.

Η ίδια πάντως αυτοπροσδιορίζεται ως δημοσιογράφος στην υπηρεσία της επανεκλογής του Τραμπ. «Χαίρομαι που αφιερώνω όλο μου τον χρόνο στο να βοηθήσω τον Τραμπ, γιατί αν δεν επανεκλεγεί, δεν θα έχω τίποτα», είχε δηλώσει στην Washington Post τον περασμένο Μάρτιο.

Η καυστική επίθεσή της εναντίον της Κάμαλα Χάρις για την ινδική καταγωγή της, την οποία πλήθος Ρεπουμπλικανών έχει χαρακτηρίσει «αποτρόπαια», προκάλεσε έντονη ανησυχία στο επιτελείο Τραμπ, μεταξύ άλλων, και για τον πολιτικό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στην Τζόρτζια, μια «αμφίρροπη εκλογικά πολιτεία», στην οποία ζει ένας από τους μεγαλύτερους ινδοαμερικανικούς πληθυσμούς των ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Σμύρνη: Δολοφονημένος με μια μαχαιριά στην κοιλιά ο 46χρονος - Εξετάζεται η αδελφή του

Θεσσαλονίκη: Οι γιατροί «πήραν» το νεκρό έμβρυο από την 34χρονη που παρασύρθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό

Κούρσα... εξοπλισμών από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο μπάσκετ - Μεγάλες επενδύσεις κι εποχή Galacticos με γυάλινο παρκέ στο ΟΑΚΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Τα μεγάλα πρωταθλήματα παίζουν εδώ!

Δείτε Επίσης