ΗΠΑ - CNN: Γιατί ο Τραμπ απορρίπτει ένα δεύτερο ντιμπέιτ με την Χάρις - Μπορεί να αλλάξει γνώμη;

ΗΠΑ - CNN: Γιατί ο Τραμπ απορρίπτει ένα δεύτερο ντιμπέιτ με την Χάρις - Μπορεί να αλλάξει γνώμη;

Όλοι όσοι γνωρίζουν τον Τραμπ δεν πιστεύουν ότι η απόφασή του είναι οριστική - Η υποψήφια των Δημοκρατικών δήλωσε πως οι Αμερικανοί ψηφοφόροι αξίζουν να έχουν άλλη μια τηλεμαχία

trump_kamala_xr
Μπορεί η Κάμαλα Χάρις να θεωρεί πως οι πολίτες δικαιούνται ένα δεύτερο ντιμπέιτ, ωστόσο ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Nτόναλντ Τραμπ, αρνείται για την ώρα να κάνει άλλη τηλεμαχία πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα αναμετρηθεί με την εκλεκτή του Μπάιντεν.

Δύο ημέρες μετά την τηλεμαχία μεταξύ των δύο μονομάχων, το τοπίο για μια επόμενη τηλεμαχία μοιάζει «θολό», σχολιάζει το CNN. Η απερχόμενη αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών δήλωσε πως οι Αμερικανοί ψηφοφόροι αξίζουν να έχουν άλλη μια τηλεμαχία μεταξύ της ιδίας και του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου μιλώντας σε υποστηρικτές της σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα.

Ωστόσο, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, τόνισε ότι δεν θα κάνει άλλο ντιμπέιτ πριν από την κάλπη του Νοεμβρίου.

«Δεν θα γίνει άλλο debate!» έγραψε, μετά τη συμμετοχή του στην τηλεμαχία απέναντι στον Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο και σε δεύτερη απέναντι στην Χάρις. Σύμφωνα με το CNN, η άρνηση του Τραμπ να συμμετάσχει σε ένα ακόμη προεδρικό ντιμπέιτ με την Κάμαλα, σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στην προεκλογική εκστρατεία του 2024.

Ο τέως πρόεδρος δήλωσε ότι δεν χρειάζεται... ρεβάνς επειδή νίκησε στο ντιμπέιτ της Τρίτης το βράδυ, παρά τα όσα γράφτηκαν στα αμερικανικά ΜΜΕ. «Επειδή κάναμε δύο ντιμπέιτ και επειδή ήταν επιτυχημένα, δεν θα υπάρξει τρίτο ντιμπέιτ. Είναι ούτως ή άλλως πολύ αργά, οι ψηφοφορίες έχουν ήδη αρχίσει», τόνισε χθες κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Αριζόνα αναφερόμενος επίσης στο πρώτο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο, που οδήγησε τον πρόεδρο στο να αποχωρήσει από την κούρσα.

Κλείσιμο
Όμως, υπάρχει και μια εναλλακτική πιθανή εξήγηση, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο. Ο Τραμπ, που συνήθως δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ευκαιρία να κυριαρχήσει στη μικρή οθόνη, δεν απολαμβάνει την επανάληψη μιας αναμέτρησης στην οποία ήταν απροετοίμαστος και μη συγκεντρωμένος.

Ο τέως πρόεδρος μπορεί να έχει δίκιο να μετριάσει τον κίνδυνο, άλλωστε οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα δώσει μάχη στήθος με στήθος με τη Χάρις σε ζητήματα που θεωρούν ως τα πιο σημαντικά οι Αμερικανοί πολίτες, ενώ σε θέματα όπως η οικονομία και η μετανάστευση, φαίνεται με μικρή διαφορά να έχει πλεονέκτημα έναντι της πρώην εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ συνηθίζει να αλλάζει συχνά γνώμη. Προς το παρόν όμως, η δήλωσή του ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλο ντιμπέιτ μοιάζει ανυποχώρητη. Η άμυνά του και η πληθωρικότητα της απερχόμενης αντιπροέδρου δίνουν μια εικόνα για το πώς προχωράει η προεκλογική εκστρατεία για τον κάθε υποψήφιο.

Όπως άλλωστε έκανε και μετά το συνέδριο στο Σικάγο, η υποψήφια των Δημοκρατικών ζήτησε από τους υποστηρικτές της να μην εφησυχάσουν. «Καταλάβετε ότι είμαστε το αουτσάιντερ», δήλωσε χαρακτηριστικά σε ψηφοφόρους της η Χάρις.

Πάντως, είναι ακόμη νωρίς για προβλέψεις σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να βγει νικητής στην προεδρική κούρσα, παρά τις δημοσκοπήσεις που τείνουν να δίνουν ένα στίγμα μόλις οκτώ εβδομάδες πριν από την ημέρα της κάλπης καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αποδειχθεί ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν δείκτη για το τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, ο Bryan Lanza, ανώτερος σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ, επέμεινε ότι η άρνηση του τέως προέδρου σε ένα ακόμη ντιμπέιτ με τη Χάρις αποτελεί απόφαση τακτικής.

«Δεν είναι συνάρτηση του ότι φοβόμαστε, είναι συνάρτηση του ποιες είναι οι προτεραιότητές μας προς το τέλος των εκλογών», επεσήμανε ο Lanza στην εκπομπή The Situation Room του CNN.

«Έχουμε καλύτερες ευκαιρίες μέσω προσωπικών συνεντεύξεων και μέσω των συγκεντρώσεών μας, από το να πάμε σε ένα ντιμπέιτ που θα λειτουργήσει σε βάρος του Τραμπ», πρόσθεσε.

Από την άλλη, όλοι όσοι γνωρίζουν τον Τραμπ δεν πιστεύουν ότι η απόφασή του είναι οριστική. Η Αλίσα Φάρα Γκρίφιν, σχολιάστρια του CNN, η οποία διετέλεσε διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου επί θητείας Τραμπ, προέβλεψε ένα σενάριο κατά το οποίο ο τέως πρόεδρος μπορεί να αλλάξει γνώμη όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρένα κινδύνευσαν να βρεθούν στην ίδια γραμμή με αντίθετη κατεύθυνση στους Αγ. Αναργύρους - Πώς αποφεύχθηκε η σύγκρουση

Βίντεο: Ο Μίλτος Τεντόγλου κάνει καθίσματα με τον Εμμανουήλ Καραλή στην πλάτη του

Αυτή είναι η επιστολή Μητσοτάκη στη Φον ντερ Λάιεν - Οι τέσσερις προτάσεις για τις υψηλές τιμές στο ρεύμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Τα μεγάλα πρωταθλήματα παίζουν εδώ!

Δείτε Επίσης