Γαλλία: Εργαζόμενοι αλυσίδας σούπερ μάρκετ εντόπισαν δεκάδες κιλά κοκαΐνης σε μπανάνες

Γαλλία: Εργαζόμενοι αλυσίδας σούπερ μάρκετ εντόπισαν δεκάδες κιλά κοκαΐνης σε μπανάνες

Οι αστυνομικές αρχές δεν γνωρίζουν ποιος ήταν ο παραλήπτης τoυ φορτίου, ωστόσο πιστεύουν ότι οι μπανάνες και οι παλέτες τους προέρχονται από την Κολομβία

gallia-astynomia
Δεκάδες κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε μπανάνες, οι οποίες προορίζονταν για παράδοση σε τέσσερα καταστήματα μιας γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για την αλυσίδα Grand Frais και πιο συγκεκριμένα τέσσερα υποκαταστήματά της σε περιοχές στην ανατολική Γαλλία, όπου το προσωπικό ανακάλυψε έκπληκτο μεταξύ 40 και 50 κιλών ναρκωτικών κρυμμένα κάτω από παλέτες με μπανάνες και έπειτα προσπαθούσαν αγωνιωδώς να καθησυχάσουν τους καταναλωτές ότι η κοκαΐνη δεν είχε αγγίξει τις μπανάνες. 

Οι αστυνομικές αρχές δεν γνωρίζουν ποιος ήταν ο παραλήπτης τoυ φορτίου, ωστόσο πιστεύουν ότι οι μπανάνες και οι παλέτες τους προέρχονται από την Κολομβία.

Εκπρόσωπος του Grand Frais δήλωσε: «Το κατάστημα Grand Frais δεν έχει καμία σχέση με την αγορά. Συνεργαζόμαστε στενά με την αστυνομία για να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή της έρευνας και την ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών μας», αναφέρει ο Gardian. 

Κλείσιμο
Οι μπανάνες φαίνεται να είναι το φρούτο που επιλέγουν πολλοί διακινητές ναρκωτικών -ιδιαιτέρως της Νότιας Αμερικής- για την προώθηση κοκαΐνης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του προηγούμενου μήνα, φορτίο κοκαΐνης με αξία άνω των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ εντόπισαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ μέσα σε φορτίο με νωπές μπανάνες στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε φτάσει στο λιμάνι από το Εκουαδόρ, με παραλήπτη γαλλική επιχείρηση που αποστέλλει μπανάνες στη Ρουμανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Χίος: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για σύλληψη Τούρκου - Τι ερευνούν οι Αρχές

Κλιματική αλλαγή: Ήταν το πιο μακρύ και καυτό καλοκαίρι - Γιατί «βράζει» ο πλανήτης με θερμοκρασίες-ρεκόρ

Θεσσαλονίκη: 18χρονος ξυλοκόπησε τον ανήλικο αδελφό του και κυνήγησε τη μητέρα του με μαχαίρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Τα μεγάλα πρωταθλήματα παίζουν εδώ!

Δείτε Επίσης