Η Τέιλορ Σουίφτ... όπλο στην προεκλογική εκστρατεία της Χάρις: Η υποστήριξη της τραγουδίστριας σε αριθμούς

Πόσες εγγραφές ψηφοφόρων έγιναν το τελευταίο 48ώρο σε Πολιτείες που χαρακτηρίζονται κρίσιμες για το εκλογικό αποτέλεσμα - Έξαλλος ο Τραμπ

Σημαντικό αντίκτυπο σε βασικές πολιτείες ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ φαίνεται πως έχει η απόφαση της Τέιλορ Σουίφτ να υποστηρίξει ανοιχτά την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις.

Η ανάρτηση της Αμερικανίδας ποπ σταρ μετά το ντιμπέιτ της Δημοκρατικής υποψήφιας για την προεδρία με τον Ρεπουμπλικάνο πρώην προεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ οδήγησε περίπου 406.000 χρήστες να επισκεφθούν τον ιστότοπο vote.gov κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας, με 52.222 Αμερικανούς να έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν και 144.243 άτομα να έχουν επαληθεύσει την κατάσταση εγγραφής τους. Η Σουίφτ και το 2020 με ανάρτησή της στο Instagram το 2020, είχε παροτρύνει τους θαυμαστές της να εγγραφούν για να ψηφίσουν στο Vote.org.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας γνωστή ως General Services Administration (GSA), πριν την ανάρτηση της Σουίφτ το Vote.gov είχε κατά μέσο όρο περίπου 30.000 επισκέψεις ανά ημέρα.

Οι εγγραφές που έγιναν σε Πολιτείες που χαρακτηρίζονται κρίσιμες για το εκλογικό αποτέλεσμα μέσα σε ένα 48ώρο

Στην Αριζόνα, 1.187 άτομα εγγράφηκαν για να ψηφίσουν και 3.399 άτομα επαλήθευσαν την εγγραφή τους.
Στη Τζόρτζια, 2.124 άτομα εγγράφηκαν για να ψηφίσουν και 6.939 άτομα επαλήθευσαν την εγγραφή τους.
Στο Μίσιγκαν, 1.062 άτομα εγγράφηκαν για να ψηφίσουν και 3.318 άτομα επαλήθευσαν την εγγραφή τους.
Στη Βόρεια Καρολίνα, 2.213 άτομα εγγράφηκαν για να ψηφίσουν και 5.918 άτομα επαλήθευσαν την εγγραφή τους.
Στη Νεβάδα, 580 άτομα εγγράφηκαν για να ψηφίσουν και 1.360 άτομα επαλήθευσαν την εγγραφή τους.
Στην Πενσυλβάνια, 2.127 άτομα εγγράφηκαν για να ψηφίσουν και 5.283 άτομα επαλήθευσαν την εγγραφή τους.
Στο Ουισκόνσιν, 1.350 άτομα εγγράφηκαν για να ψηφίσουν και 1.799 άτομα επαλήθευσαν την εγγραφή τους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιδιώκει να αξιοποιήσει την πολιτική επιρροή της Τέιλορ Σουίφτ, λανσάροντας ψηφιακές διαφημιστικές πινακίδες εμπνευσμένες από τη τραγουδίστρια με εικόνες της Κάμαλα Χάρις.



Μία από τις διαφημιστικές πινακίδες είναι στην κορυφή των εμβληματικών κόκκινων σκαλιών στην Times Square της Νέας Υόρκης και γράφει «Ready for It» (τραγούδι της Σουίφτ)  και η άλλη στο Λας Βέγκας.



«Θα δώσω την ψήφο μου στην Κάμαλα Χάρις»

Η Σουίφτ προέτρεψε τους 283 εκατομμύρια ακολούθους της να «κάνουν την έρευνά τους», αλλά δήλωσε ότι οι εικόνες που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και τη δείχνουν να υποστηρίζει τον Τραμπ την έκαναν να συνειδητοποιήσει ότι «πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρη για τα πραγματικά της σχέδια».

«Θα δώσω την ψήφο μου στην Κάμαλα Χάρις και τον Τιμ Γουόλς στις προεδρικές εκλογές του 2024», υποστήριξε χθες η Αμερικανίδα σταρ της ποπ. «Ψηφίζω την Κάμαλα Χάρις επειδή αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τους σκοπούς που πιστεύω ότι χρειάζονται έναν πολεμιστή για να τους υπερασπιστεί», έγραψε στην ανάρτησή της στο Instagram. «Νομίζω ότι είναι μια σταθερή, χαρισματική ηγέτιδα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα σε αυτή τη χώρα αν μας οδηγεί η ηρεμία και όχι το χάος» τόνισε.



Σημειώνεται ότι η ανάρτησή της στο Instagram συνοδευόταν από μια φωτογραφία που την έδειχνε να κρατά αγκαλιά τη γάτα της, μια αναφορά στα σχόλια του υποψήφιου αντιπροέδρου του Τραμπ, Τζέι Ντι Βανς, περί «άτεκνων γατόφιλων γυναικών»

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα σε τρεις ημέρες η ανάρτηση της Σουίφτ έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια like.

Τραμπ: Η Τέιλορ Σουίφτ θα πληρώσει τη στήριξη στην Κάμαλα Χάρις

«Καπνούς βγάζει από τα αυτιά του» ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ακούγοντας την δημόσια υποστήριξη της σταρ της ποπ μουσικής Τέιλορ Σουίφτ προς την εκλεκτή του δημοκρατικού απερχόμενου προέδρου, Κάμαλα Χάρις.

Στάζοντας δηλητήριο για την 34χρονη τραγουδίστρια, ο σύζυγος της Μελάνια τόνισε ότι «δεν ήταν θαυμαστής της Τέιλορ» κι ότι γι΄ αυτά που εκστόμισε χθες, «μάλλον θα πληρώσει το τίμημα στην αγορά».

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με το αμερικανικό δίκτυο Fox News, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν απλώς θέμα χρόνου, δεν ήταν δυνατόν να υποστηρίξει τον Μπάιντεν. Είναι ένα πολύ φιλελεύθερο άτομο. Φαίνεται ότι πάντα υποστηρίζει έναν Δημοκρατικό».

Ο Τραμπ δεν δίστασε να ρίξει και... μπηχτή στη Σουίφτ επισημαίνοντας ότι του αρέσει πολύ περισσότερο η κυρία Μπρέτανι Μαχόμς. «Είναι μεγάλη θαυμάστρια του Τραμπ», δήλωσε ο ίδιος για την σύζυγο του χρυσού παιδιού του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) Πάτρικ Χομς.



Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στη Νέα Σμύρνη: «Κλεισμένη» στον εαυτό της η αδελφή του θύματος - Δεν μπορεί να δώσει εξηγήσεις

Ελβετία: Ο επιχειρηματίας πολτοποίησε τη σύζυγό του βλέποντας από το κινητό του βίντεο στο YouTube

Γιάννης Παπαστεφανάκης - Συγκινεί ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ μετά την επέμβαση: Ετοιμάζομαι να κάνω μεγάλα βήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr