Ο Σολτς πάει στο Ουζμπεκιστάν για συμφωνίες για το μεταναστευτικό

Ο Γερμανός καγκελάριος αναμένεται να υπογράψει συμφωνίες για τη διευκόλυνση της μετανάστευσης στη Γερμανία Ουζμπέκων ειδικευμένων εργαζομένων και τον επαναπατρισμό Ουζμπέκων που πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γερμανία

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναχώρησε νωρίς την Κυριακή για το Ουζμπεκιστάν, όπου σχεδιάζει να συνάψει συμφωνίες για θέματα όπως το μεταναστευτικό.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Γερμανία και η Κένυα υπέγραψαν συμφωνία στο Βερολίνο για την πρόσληψη ειδικευμένων εργαζομένων που μπορούν να καλύψουν τα κενά στην αγορά εργασίας της Γερμανίας και για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού Κενυατών που δεν έχουν το δικαίωμα να μείνουν στη Γερμανία.

Ο Σολτς αναμένεται να φθάσει στην Σαμαρκάνδη, την πρωτεύσουσα του Ουζμπεκιστά το απόγευμα της Κυριακής, όπου και θα υπογράψει διάφορες συμφωνίες με τον Ουζμπέκο πρόεδρο Σαβκάτ Μιρζιγιόγεφ, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας για τη διευκόλυνση της μετανάστευσης στη Γερμανία Ουζμπέκων ειδικευμένων εργαζομένων και τον επαναπατρισμό Ουζμπέκων που πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γερμανία.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο Γερμανός καγκελάριος θα βρίσκεται στο Καζακστάν. Εκεί πρόκειται να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής με τις πέντε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της περιοχής -συμπεριλαμβανομένων του Κιργιστάν, του Τουρκμενιστάν και του Τατζικιστάν- οι οποίες επηρεάζονται σημαντικά από τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο Σολτς στοχεύει στην επέκταση των σχέσεων με τις χώρες αυτές, καθώς πέρσι σύναψε στρατηγική εταιρική σχέση μαζί τους, η οποία καλύπτει τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, το κλίμα και το περιβάλλον.

Στο Καζακστάν, οι συνομιλίες του πρόκειται να επικεντρωθούν στις προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Γερμανία, καθώς και στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς το Καζακστάν κατηγορείται ότι εμποδίζει τις κυρώσεις αυτές.

Ειδήσεις σήμερα:

Η ξηρασία αποκάλυψε βυθισμένο οικισμό στην τεχνητή λίμνη του Πουρναρίου στην Άρτα - Δείτε φωτογραφίες


Πέθανε ο Ιωάννης Διώτης, ο εισαγγελέας που συνέβαλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη

Πέθανε στα 29 της η μπαλαρίνα Michaela DePrince - Είχε χορέψει για την Μπιγιονσέ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr