Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση - Ο Νετανιάχου απειλεί με αντίποινα

Το σημερινό χτύπημα φαίνεται να σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι Χούθι διεισδύουν τόσο βαθιά στον ισραηλινό εναέριο χώρο με πύραυλ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την ανάληψη από τους αντάρτες Χούθι που ελέγχουν τη βόρεια Υεμένη της ευθύνης για την εκτόξευση πυραύλου εδάφους-εδάφους που έφθασε για πρώτη φορά στο κεντρικό Ισραήλ και έπληξε μη κατοικημένη περιοχή, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

«Υποχρέωσε περισσότερα από δύο εκατομμύρια σιωνιστές να τρέξουν στα καταφύγια για πρώτη φορά στην ιστορία του εχθρού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέα.

Οι σειρήνες για επικείμενη αεροπορική επιδρομή ήχησαν στο Τελ Αβίβ και το κεντρικό Ισραήλ, λίγο πριν καταπέσει ο πύραυλος γύρω στις 6:35 π.μ. (τοπική και ώρα Ελλάδας) με τους κατοίκους να σπεύδουν στα καταφύγια.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών των Χούθι Νασρουντίν Αμέρ δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε ανάρτηση στο Χ ότι υεμενίτικος πύραυλος έφθασε στο Ισραήλ αφού «20 πύραυλοι απέτυχαν να τον αναχαιτίσουν», λέγοντας ότι είναι μόνο «η αρχή».

Το σημερινό χτύπημα φαίνεται να σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι Χούθι διεισδύουν τόσο βαθιά στον ισραηλινό εναέριο χώρο με πύραυλο. Έχουν βάλει κατά του Ισραήλ αρκετά φορές μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, σε αλληλεγγύη, όπως υποστηρίζουν, προς τους Παλαιστινίους. Οι περισσότεροι τέτοιοι πύραυλοι έχουν καταρριφθεί αν και ένας κατέπεσε σε ανοικτό χώρο κοντά στο ισραηλινό λιμάνι Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Μάρτιο.

Ο Νετανιάχου προειδοποιεί τους Χούθι για σκληρά αντίποινα μετά την πυραυλική επίθεσή τους

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης για αντίποινα μετά την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση για πυραυλική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ.



«Σήμερα το πρωί, οι Χούθι εκτόξευσαν έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους από την Υεμένη στο έδαφός μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν (...) ότι θα πληρώνουν βαρύ τίμημα κάθε φορά που θα προσπαθούν να μας βλάψουν», είπε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η παρούσα κατάσταση στο βόρειο Ισραήλ «δεν θα συνεχιστεί»--πρόσθεσε ο ίδιος εκφράζοντας την πρόθεσή του να κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσοι απομακρύνθηκαν από εκεί.

Ειδήσεις σήμερα:

27 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Μητσιμπόνα: Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του

Ιωάννης Διώτης: Η 17 Νοέμβρη και ο πρωταγωνιστικός του ρόλος σε μεγάλες δικαστικές υποθέσεις

Η καταιγίδα Boris χτυπά την ανατολική και κεντρική Ευρώπη: Πέντε νεκροί, εκατοντάδες σπίτια πλημμυρισμένα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr