Τουρκία: Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο, τουλάχιστον 20 τραυματίες - Δείτε βίντεο

Τουρκία: Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο, τουλάχιστον 20 τραυματίες - Δείτε βίντεο

Η έκρηξη σημειώθηκε στην οροφή του εργοστασίου, με τη φωτιά να εξακολουθεί να μαίνεται, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για κατάσβεση

tourkia-ekrixi-mak1
Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο ζυμαρικών στην περιοχή Χεντέκ της Σακάρια της Τουρκίας, τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 άτομα σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από τα τοπικά ΜΜΕ.



Η έκρηξη σημειώθηκε στην οροφή του εργοστασίου, με τη φωτιά να εξακολουθεί να μαίνεται, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για κατάσβεση. Ο κυβερνήτης της Σακαρίας, Γιασάρ Καραντενίζ, ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της έκρηξης στο εργοστάσιο τραυματίστηκαν συνολικά 21 άτομα, εκ των οποίων δύο είναι διασωληνωμένα. Ένας εργαζόμενος που είχε παγιδευτεί διασώθηκε. Οι έλεγχοι συνεχίζονται για να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος μέσα στο εργοστάσιο. 









Ο δήμαρχος, Γιουσούφ Αλεμντάρ, δήλωσε πως η έκρηξη ήταν ισχυρή και προήλθε πιθανόν από την αποθήκη, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κατοικημένη περιοχή γύρω από το εργοστάσιο. Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για ιατρική περίθαλψη, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν τις προσπάθειες για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.



Η έκρηξη φέρεται να συνέβη στο τμήμα του μύλου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντς, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για να καθοριστούν τα αίτια της έκρηξης και οι υπεύθυνοι.

Η περιοχή Χεντέκ είναι γνωστή για το βιομηχανικό της χαρακτήρα, καθώς αποτελεί ζώνη οργανωμένης βιομηχανικής δραστηριότητας. Οι καπνοί από τη φωτιά είναι ορατοί από διάφορα σημεία της περιοχής, εντείνοντας την ανησυχία των τοπικών αρχών και των κατοίκων.



Ο κυβερνήτης της Σακάρια, Γιασάρ Καραντενίζ, επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για νεκρούς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης.

Ειδήσεις σήμερα:

My Style Rocks: Ποιες είναι οι 8 fashionistas που μπαίνουν την πρώτη διαγωνιστική εβδομάδα

Δένδιας: Αλλαγές στην εφεδρεία με την «Ατζέντα 2030»

Θεσσαλονίκη: 23χρονος κατήγγειλε πως τον βίασαν δύο άνδρες, έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης