Αδιανόητες καταστροφές στην Ευρώπη: Κάτω από το νερό βυθίστηκε πόλη στην Τσεχία, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Πολωνία

Αδιανόητες καταστροφές στην Ευρώπη: Κάτω από το νερό βυθίστηκε πόλη στην Τσεχία, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Πολωνία

Σε ποιες χώρες καταγράφηκαν οι πιο σοβαρές καταστροφές από τις πλημμύρες - Επτά συνολικά νεκροί από την επέλαση της κακοκαιρίας Boris - Δείτε φωτογραφίες

floods-01
Εικόνες θεομηνίας έχουν καταγραφεί σε πολλές περιοχές της Ευρώπης με μεγάλες πόλεις στα κεντρικά κι ανατολικά να έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό και τις απώλειες ζωών εξαιτίας των ακραίων βροχοπτώσεων να φτάνουν τις επτά. 

Αρχηγοί κρατών και τοπικοί αξιωματούχοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου μετά τις ασύλληπτες καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Boris. 

Τις πιο σοβαρές πληγές μετρούν Πολωνία, Τσεχία και Αυστρία. 

Από την κακοκαιρία έχουν χτυπηθεί τόσο η Ουγγαρία όσο και η νοτιοανατολική Γερμανία, με τις προειδοποιήσεις για εκτεταμένες πλημμύρες να αφορούν σε περιοχές γύρω από τον Δούναβη. 

Κλείσιμο
Καταστροφές έχουν, ακόμη, προκληθεί στη Ρουμανία.

Ο «χάρτης» των απωλειών και καταστροφών

Στην Αυστρία πέθανε πυροσβέστης που έδινε μάχη για να απεγκλωβίσει κόσμο από τις πλημμύρες ενώ άνθρωποι πνίγηκαν μετά τις σφοδρές καταιγίδες σε Πολωνία και Ρουμανία. Δεν είναι λίγοι, επίσης, οι αγνοούμενοι που αναζητούνται στην Τσεχία. 

Είναι εντυπωσιακό, δε, το γεγονός ότι το 80% της πόλης Krnov στην Τσεχία έχει βυθιστεί κάτω από το νερό, με τις επιχειρήσεις διάσωσης να είναι εξαιρετικά δύσκολες για ένα μέρος όπου κατοικούν 23.000 άνθρωποι. 

Tην ίδια στιγμή, στην Τσεχία ένα ολόκληρο χωριό εκκενώθηκε καθώς η στάθμη των υδάτων του ποταμού Becva έφτασε σε επικίνδυνα επίπεδα. 

Το ίδιο χωριό είχε πληγεί με σφοδρότητα και το 1997 από τις πλημμύρες, τότε που εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ανά την Ευρώπη ζουν τις τελευταίες ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ οι επιχειρήσεις εκκένωσης διαδέχθηκαν η μία την άλλη. 

Η αυστριακή περιφέρεια γύρω από τη Βιέννη δίνει την εντύπωση της φυσικής καταστροφής, με τους υπεύθυνους να κάνουν λόγο για μία πρωτοφανή κατάσταση.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, από την πλευρά του, δηλώνει ότι η κυβέρνησή του θα κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όσο οι αρμόδιοι φορείς δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μετά τις πλημμύρες. 

Οι επιχειρήσεις διάσωσεις ανά την Ευρώπη συνεχίζονται και με τη συνδρομή εναέριων μέσων, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες και την αγωνία για την επόμενη μέρα μεγάλη.

floods-02
floods-03
floods-04
floods-05
floods-06
floods-07
floods-08
floods-09
floods-010


Ειδήσεις σήμερα

ΠΑΣΟΚ: Πρόβα εκλογών για τους έξι υποψήφιους - Επόμενο κρίσιμο ορόσημο το τηλεοπτικό ντιμπέιτ

Ο Τραμπ ξεσπαθώνει κατά της Τέιλορ Σουιφτ: Τη μισώ, έγραψε

Σκύλος-ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό ηλικιωμένο στα Καμένα Βούρλα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης