CNN: Το FBI ερευνά φερόμενη απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Τραμπ

CNN: Το FBI ερευνά φερόμενη απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Τραμπ

Το καλάσνικοφ που εντοπίστηκε και εμπλέκει στην υπόθεση τον ύποπτο που κρατείται - Ο ύποπτοςς βρισκόταν 300 με 500 μέτρα μακριά από τον Τραμπ - Το χρονικό των πυροβολισμών 

trump-m
Μια «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Τραμπ» ανακοίνωσε ότι ερευνά το FBI σε ειδική συνέντευξη Τύπου για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από τη λέσχη γκολφ στο Παλμ Μπιτς όπου έπαιζε ο Ντόναλντ Τραμπ το απόγευμα της Κυριακής (15/9). Ήταν η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ μετά από αυτή του Ιουλίου στην Πενσυλβάνια. 

Την ίδια στιγμή, ο σερίφης του δυτικού Παλμ Μπιτς ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος που συνελήφθη στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ είχε χρησιμοποιήσει καλάσνικοφ, το οποίο και εντοπίστηκε ενώ έφερε και δύο σακίδια όπως και μία κάμερα. Εντύπωση προκαλεί, δε, το γεγονός ότι ο συλληφθείς εντοπίστηκε σε πολύ κοντινή απόσταση από τον υποψήφιο με τους Ρεπουμπλικανούς για την προεδρία των ΗΠΑ. 

Όπως δήλωσε κατά την ενημέρωση ο σερίφης της περιοχής όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί, πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας κατάφερε να εντοπίσει την κάννη του όπλου έξω από φράχτη. 

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό στην ενημέρωση για τους πυροβολισμούς, ότι μάρτυρας είδε τον ύποπτο να τρέχει πίσω από τους θάμνους και φωτογράφισε το όχημά του, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του.

Κλείσιμο
Ακόμη έγινε γνωστό ότι ο δράστης βρισκόταν μόνο 300 με 500 μέτρα μακριά από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Ο ύποπτος, αγνώστων ακόμη στοιχείων, τη στιγμή της σύλληψής του, όταν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου τον έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο, δεν έφερε όπλο και παράλληλα φαινόταν ψύχραιμος. 

Ο Τραμπ έστειλε νωρίτερα ένα email στη λίστα χρηματοδοτών της καμπάνιας του λέγοντας ότι «σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόμουν, αλλά πριν αρχίσουν οι φήμες να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, θέλω να ακούσετε πρώτα αυτό: Είμαι ασφαλής και καλά!», έγραψε με κεφαλαία γράμματα, σύμφωνα με ένα email που είδε το Reuters.

Αρχικά, η ομάδα προεκλογικής του εκστρατείας του Τραμπ ανακοίνωσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, πως ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος ήταν ασφαλής έπειτα από πολλαπλούς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν. Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν στο γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα είναι «σώος και αβλαβής μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά του», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας Στίβεν Τσουνγκ.

Δύο πηγές με γνώση του περιστατικού έκαναν λόγο στο Reuters για πολλαπλούς πυροβολισμούς κοντά στο γήπεδο γκολφ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Οι πυροβολισμοί προήλθαν έξω από το φράχτη του γκολφ κλαμπ, ανέφεραν οι πηγές.

Η New York Post, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ανέφερε νωρίτερα ότι δύο άτομα αντάλλαξαν πυρά έξω από το γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα. «Πηγές τόνισαν ότι η ζωή του Τραμπ δεν μπήκε σε καμία στιγμή σε κίνδυνο», ανέφερε η εφημερίδα.

Ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, επικαλούμενος τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, είπε με ανάρτηση στο Χ ότι ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο AK-47 εντοπίστηκε μέσα σε θάμνους και ένας ύποπτος συνελήφθη.

Ο Τραμπ τραυματίστηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις δήλωσαν «ανακουφισμένοι» που ο Τραμπ είναι «σώος και αβλαβής» μετά από το συμβάν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Με ξεχωριστή της ανακοίνωση η Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, δήλωσε «πως η βία δεν έχει θέση στην Αμερική», λέγοντας πως χαίρεται ότι ο Τραμπ είναι σώος μετά το σημερινό περιστατικό.



Ειδήσεις σήμερα

ΠΑΣΟΚ: Πρόβα εκλογών για τους έξι υποψήφιους - Επόμενο κρίσιμο ορόσημο το τηλεοπτικό ντιμπέιτ

Ο Τραμπ ξεσπαθώνει κατά της Τέιλορ Σουιφτ: Τη μισώ, έγραψε

Σκύλος-ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό ηλικιωμένο στα Καμένα Βούρλα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης