Ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος που συνελήφθη για την νέα απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος που συνελήφθη για την νέα απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Πρόκειται για τον 58χρονο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ κάτοικο της Χαβάης - Οι αρχές εντόπισαν ένα καλάσνικοφ με διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα GoPro

trump_drastis
Ταυτοποιήθηκε το άτομο που βρίσκεται υπό κράτηση σε σχέση με την «απόπειρα δολοφονίας» κατά του Ντόναλντ Τραμπ, όπως την έχει χαρακτηρίσει το FBI.

Πρόκειται για τον 58χρονο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ. Ο Ρουθ δεν κατάφερε να πυροβολήσει τον πρώην πρόεδρο και ο Τραμπ δεν έπαθε τίποτα κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου στο Παλμ Μπιτς Φλόριντα λένε ότι μπόρεσαν να εντοπίσουν τον ύποπτο αφού ένας μάρτυρας τον είδε να "βγαίνει από θάμνους". Μετά από έρευνα οι αρχές εντόπισαν στους θάμνους ένα τουφέκι τύπου AK-47 (καλάσνικοφ) με διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα GoPro.

Ο μάρτυρας τράβηξε μια φωτογραφία του οχήματος αφού είδε τον ύποπτο να μπαίνει μέσα σε ένα μαύρο Nissan.

Η αστυνομία ειδοποίησε το γειτονικό γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάρτιν, το οποίο εντόπισε το όχημα και συνέλαβε τον ύποπτο.

Κλείσιμο
Ο σερίφης της κομητείας Μάρτιν Γουίλιαμ Σνάιντερ ανέφερε πως κατά τη σύλληψή του ο ύποπτος ήταν ψύχραιμος.

Ο φερόμενος ως δράστης των πυροβολισμών στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ σύμφωνα με τη New York Post είχε κάνει δωρεές σε υποψηφίους και σκοπούς των Δημοκρατικών από το 2019.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020, ο Ρουθ, ο οποίος κατοικεί στη Χαβάη, συνεισέφερε περισσότερα από 140 $ στην πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων των Δημοκρατικών ActBlue, όπως δείχνουν οι καταθέσεις της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC).

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ σε συνέντευξη του στο Newsweek Romania το 2022, βοήθησε στη στρατολόγηση ξένων εθελοντών για να πολεμήσουν για την Ουκρανία.



Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ρουθ υπάρχουν μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης, της Ταϊβάν και κατά της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για κινεζικό «βιολογικό πόλεμο» και αναφορές στον ιό Covid-19 ως «επίθεση».

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στο κτήμα του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα μετά από αυτό που το FBI αποκαλεί «προφανή απόπειρα δολοφονίας».

Ο πρώην πρόεδρος και η αυτοκινητοπομπή του εγκατέλειψαν το Διεθνές Γκολφ Λέσχη Τραμπ στο Γουέστ Παλμ Μπιτς αφού η Μυστική Υπηρεσία εντόπισε έναν ένοπλο που ήταν τοποθετημένος στην περίμετρο του κλαμπ. Ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή με αυτοκίνητο, αλλά αργότερα συνελήφθη από τις αρχές επιβολής του νόμου.


Ειδήσεις σήμερα

ΠΑΣΟΚ: Πρόβα εκλογών για τους έξι υποψήφιους - Επόμενο κρίσιμο ορόσημο το τηλεοπτικό ντιμπέιτ

Ο Τραμπ ξεσπαθώνει κατά της Τέιλορ Σουιφτ: Τη μισώ, έγραψε

Σκύλος-ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό ηλικιωμένο στα Καμένα Βούρλα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης