Ρωσία: «Καθαρή πρόκληση» του Κιέβου η πρόσκληση σε ΟΗΕ και Ερυθρό Σταυρό να επισκεφτούν το Κουρσκ

Ρωσία: «Καθαρή πρόκληση» του Κιέβου η πρόσκληση σε ΟΗΕ και Ερυθρό Σταυρό να επισκεφτούν το Κουρσκ

Η Ουκρανία κάλεσε ΟΗΕ και Ερυθρό Σταυρό να επισκεφτούν τις περιοχές που έχει καταλάβει στο Κουρσκ για να καταγράψουν την ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται στην περιοχή

kursk
Το Κρεμλίνο κατήγγειλε σήμερα ως «καθαρή πρόκληση» την πρόσκληση που απηύθυνε η Ουκρανία στον ΟΗΕ και τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) να επισκεφθούν το τμήμα της ρωσικής περιφέρειας του Κουρσκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Κιέβου.

«Ελπίζουμε πως τέτοιες προκλητικές δηλώσεις δεν θα ληφθούν υπόψη από τους παραλήπτες τους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ με αφορμή τη σχετική πρόσκληση που έστειλε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών στους δύο οργανισμούς, προκειμένου να καταγράψουν τις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης που εξελίσσεται στην περιοχή. 

Εξάλλου η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακατέλαβε δύο χωριά στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, όπου οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν εξαπολύσει από τις αρχές Αυγούστου μια αιφνιδιαστική επίθεση και έχουν καταλάβει δεκάδες οικισμούς.

«Μονάδες της Βόρειας Ομάδας, συνεχίζοντας επιθετικές ενέργειες, απελευθέρωσαν τους οικισμούς Ουσπένοφκα και Μπόρκι», ανέφερε σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στο μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις ασκούν πίεση στην ανατολική Ουκρανία προς το Ποκρόφσκ, ένα σημαντικό σιδηροδρομικό και επιμελητειακό κόμβο για τις δυνάμεις του Κιέβου. Η κατάληψή του θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς το στόχο της Ρωσίας να καταλάβει ολόκληρη την περιφέρεια του Ντονέτσκ.


Ειδήσεις σήμερα

Ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο: Λεηλασίες, βιασμοί και άλλες ιστορίες…

Σε 11 εβδομάδες παίζονται όλα στην Κεντροαριστερά: Ποιος ζει (και) ποιος πεθαίνει σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Χειροπέδες για εικονικές συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ - Συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιοί, €3,5 εκατ. η ζημιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης