Βρετανία: Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC - Πλήρωνε παιδόφιλο για να λαμβάνει υλικό

Βρετανία: Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC - Πλήρωνε παιδόφιλο για να λαμβάνει υλικό

Καταδικάστηκε σε έξι μήνες με διετή αναστολή - Η υπεράσπιση έκανε λόγο για διαταραγμένη παιδική ηλικία

Huw-Edwards-mak1
Σε έξι μήνες φυλακή με δύο χρόνια αναστολή καταδικάστηκε ο (Χιου Έντουαρντς) Huw Edwards, γνωστός πρώην παρουσιαστής ειδήσεων του BBC, καθώς αποδείχθηκε ότι είχε στείλει εκατοντάδες λίρες σε έναν καταδικασμένο παιδόφιλο, ο οποίος του έστειλε αρρωστημένες εικόνες και βίντεο παιδιών, ορισμένων ηλικίας μόλις επτά ετών.

Ο Edwards παραδέχθηκε την ενοχή του σε τρεις κατηγορίες «δημιουργίας» ακατάλληλων φωτογραφιών παιδιών, αφού ο παιδόφιλος Alex Williams του έστειλε 41 εικόνες μέσω WhatsApp. Ο δικαστής, Paul Goldspring, ανέφερε ότι ο Edwards, που κάποτε ήταν «ο πιο γνωστός παρουσιαστής ειδήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο», έχει τώρα τη φήμη του κατεστραμμένη. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή έξι μηνών φυλάκισης με αναστολή για δύο χρόνια.

Ο δικαστής δέχθηκε ότι ο Edwards δεν είχε πλήρη επίγνωση των εικόνων που του εστάλησαν λόγω ψυχικής διαταραχής εκείνη την περίοδο, και ανέφερε ότι ο πρώην παρουσιαστής αντιμετώπιζε μια «τέλεια καταιγίδα» συνθηκών που συνέβαλαν στην κατάσταση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, παρουσιάστηκε μια έκθεση από ψυχοσεξουαλικό θεραπευτή, που τόνιζε πως ο Edwards βρισκόταν σε κίνδυνο αυτοκτονίας και περιγράφηκε ως ένα «πολύπλοκο άτομο» λόγω της παιδικής του ηλικίας και της δύσκολης σχέσης με τον «πουριτανό» πατέρα του. Ο Edwards συμφώνησε όταν αναφέρθηκαν τα προσωπικά του προβλήματα στο δικαστήριο.

Κλείσιμο
Ο εισαγγελέας Ian Hope δήλωσε ότι ο Edwards είχε στείλει στον Williams «μερικές εκατοντάδες λίρες κατά διαστήματα», προκειμένου να του σταλούν πορνογραφικές φωτογραφίες. Το συνολικό ποσό των πληρωμών κυμαινόταν μεταξύ £1,000 και £1,500.

Ο Hope ανέφερε επίσης ότι ο Edwards είχε γράψει «ναι xxx» όταν ο Williams τον ρώτησε αν ήθελε σεξουαλικές εικόνες ενός ατόμου, η ηλικία του οποίου υπολογιζόταν μεταξύ 14 και 16 ετών. Σε μια άλλη συνομιλία, ο Edwards απάντησε «συνέχισε» όταν του προσφέρθηκαν «φωτογραφίες και βίντεο» από άτομο που περιγράφηκε ως «νεαρό». Επιπλέον, σε ένα μήνυμα, ο Edwards χαρακτήρισε ορισμένες από τις φωτογραφίες που του στάλθηκαν ως «εκπληκτικές» και ρώτησε «τι χρειάζεσαι;» όταν ο Williams ζήτησε ένα «χριστουγεννιάτικο δώρο» για τα βίντεο που του είχε στείλει.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης, Philip Evans KC, τόνισε ότι ο Edwards είναι «πραγματικά μετανιωμένος» και αναγνωρίζει την «αποτρόπαιη φύση» των εικόνων που του εστάλησαν. Ο δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι η κατανάλωση αλκοόλ και η ψυχική του κατάπτωση συνέβαλαν στη συμμετοχή του στις άρρωστες συνομιλίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεφερλής εναντίον παρουσιαστών ψυχαγωγικών εκπομπών: Θα τους ξεμπροστιάσω όλους με επιχειρήματα, θα περάσουμε ωραία

Ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο: Λεηλασίες, βιασμοί και άλλες ιστορίες…

Ελβετία: Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης