Ταϊλάνδη: Χιλιάδες επισκέπτες σε ζωολογικό κήπο στον οποίο ζει η Moo Deng

Το χαριτωμένο μωρό, που το όνομά του σημαίνει ζωηρό γουρούνι στα ταϊλανδέζικα, έχει αποκτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκατομμύρια θαυμαστές

Η Moo Deng, το ιπποποταμάκι στην Ταϊλάνδη που έγινε προσφάτως διάσημο στο Ιντερνετ, προσελκύει απροσδόκητα μεγάλα πλήθη στον ζωολογικό κήπο όπου ζει, ο οποίος βρίσκεται δύο ώρες μακριά από την πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

Το χαριτωμένο μωρό, που το όνομά του σημαίνει ζωηρό γουρούνι στα ταϊλανδέζικα, έχει αποκτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκατομμύρια θαυμαστές, οι οποίοι παρακολουθούν τα γοητευτικά, αδέξια καμώματά του, όπως η προσπάθειά του να δαγκώσει τον φροντιστή του μολονότι δεν έχει ακόμη δόντια.

«Κανονικά τις καθημερινές και την εποχή των βροχών -που είναι περίοδος μειωμένης κίνησης- έχουμε περίπου 800 επισκέπτες την ημέρα», δήλωσε ο Ναρουνγκουίτ Τσονττσόι, ο διευθυντής του Khao Kheow Open Zoo στην επαρχία Τσόνμπουρι, νότια της Μπανγκόκ.

Ωστόσο τώρα ο ζωολογικός κήπος έχει 3.000 ως 4.000 επισκέπτες τις καθημερινές και 20.000 δέχθηκε το σαββατοκύριακο, σημείωσε, οι περισσότεροι από τους οποίους κάνουν ουρές για να δουν την  Moo Deng.

«Ο πυρετός Moo Deng σημαίνει για μας καλύτερη οργάνωση ώστε όλοι οι επισκέπτες να μπορούν να τη δουν», πρόσθεσε.

Σήμερα το πρωί, το ιπποποταμάκι με τα ροδαλά μάγουλα βρισκόταν χαρούμενο δίπλα σε ένα μπολ με λαχανικά και άλλα σνακ.

«Έφυγα από το σπίτι μου στην Μπανγκόκ στις 06:30 σήμερα το πρωί μόνο για να έρθω να δω την  Moo Deng», δήλωσε ο 45χρονος Εκαφάκ Μαχασαουάντ. «Ήρθα εδώ μόνο για να τη δω».

Η γιαγιά της  Moo Deng, η Μαλί, γιόρτασε πρόσφατα τα 59α γενέθλιά της και είναι ο γηραιότερος ιπποπόταμος της Ταϊλάνδης.

Η ζωή του διάσημου ιποππόταμου και οι κίνδυνοι από την ξαφνική φήμη

Το γλυκύτατο ιπποποταμάκι γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου και οι πρώτες της φωτογραφίες παρουσιάστηκαν στο κοινό στις 25 του ίδιου μήνα. Η ενθουσιώδης αντίδραση του κοινού έδειξε στους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου ότι είχαν... χρυσάφι στα χέρια τους.




Από τότε οι λογαριασμοί του ζωολογικού κήπου στα social media ανανεώνονται τακτικά με φωτογραφίες και βίντεο της μικρής και παιχνιδιάρας Moo Deng (που απαθανατίζεται συχνά με ανοιχτό το στόμα, με την χαρακτηριστική πλέον «ξαφνιασμένη» της έκφραση) με αποτέλεσμα ο αριθμός των followers τους να έχει εκτοξευτεί.

Ιδιαίτερα επιτυχημένα είναι και τα accounts που είναι αφιερωμένα στο φωτογενές πλασματάκι αλλά και τους υπόλοιπους ιπποπόταμους και τα καπιμπάρα του ζωολογικού κήπου. Ένας από αυτούς τους λογαριασμούς, σύμφωνα με το περιοδικό Time, έχει πάνω από 2 εκατομμύρια followers στο TikTok και ακόμη 200.000 στο Instagram.





Η καθημερινότητα της Moo Deng δεν είναι ιδιαίτερα συναρπαστική: Όπως και κάθε άλλο μωρό ιπποποταμάκι, το μόνο που κάνει όλη μέρα είναι να τρώει, να κοιμάται και να παίζει. Παρ' όλα αυτα, η τρισχαριτωμένη της εμφάνιση της έχει μετατρέψει σε σελέμπριτι και... influencer.

Η ταϊλανδέζικη πρεσβεία στο Τόκιο έκανε αναρτήσεις γι' αυτή, το Sephora Thailand μοιράστηκε προτάσεις για προϊόντα ρουζ που μιμούνται το φυσικό, ροδαλό χρώμα της και μια καφετέρια στην Μπανγκόκ εφτιαξε γλυκίσματα που της μοιάζουν.









Από τότε που η Moo Deng έγινε viral, οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου Khao Kheow έχουν διπλασιαστεί, ενώ ξεκίνησαν να διατίθενται και μπλουζάκια με την φωτογραφία της για το αφοσιωμένο φαν κλαμπ της.



Ωστόσο το στάτους διασημότητας που απέκτησε μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες το ιπποποταμάκι έχει και τους... κινδύνους του. Σύμφωνα με το Time, έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα ανησυχίες για τη συμπεριφορά ορισμένων επισκεπτών που προσπαθούν να τραβηξουν την προσοχή της Moo Deng με λάθος τρόπους, θέτοντάς την σε κίνδυνο.

Σε ένα βίντεο στα social media το ιπποποταμάκι φαίνεται να βρίσκεται στην άκρη του περιφραγμένου χώρου όπου ζει, όταν ξαφνικά ένας επισκέπτης της πετά νερό, ξαφνιάζοντάς την.

Υπάρχουν αναφορές για άλλους επισκέπτες που της έχουν πετάξει μπανάνες και όστρακα, προκειμένου να τους κοιτάξει...ξαφνιασμένη και να τραβήξουν τη φωτογραφία που επιθυμούν.



Την περασμένη Πέμπτη, ο Narongwit Chodchoi, διευθυντής του ανοιχτού ζωολογικού κήπου Khao Kheow, απηύθυνε έκκληση σε όσους ενδιαφέρονται να έρθουν να δουν την Moo Deng από κοντά να φέρονται υπεύθυνα, προειδοποιώντας ότι υπάρχουν κάμερες που μπορούν να καταγράψουν κάποιον που θα της πετάξει πράγματα και αυτό το άτομο μπορεί να διωχθεί.

«Αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι μόνο σκληρές αλλά και επικίνδυνες. Οφείλουμε να προστατεύσουμε αυτά τα ζώα διασφαλίζοντας ότι ζουν σε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεφερλής εναντίον παρουσιαστών ψυχαγωγικών εκπομπών: Θα τους ξεμπροστιάσω όλους με επιχειρήματα, θα περάσουμε ωραία

Ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο: Λεηλασίες, βιασμοί και άλλες ιστορίες…

Ελβετία: Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr