Κωνσταντινούπολη: Εσθονός αθλητής διέσχισε τον Βόσπορο περπατώντας πάνω σε ένα σχοινί σε 165 μέτρα υψόμετρο - Βίντεο

Κωνσταντινούπολη: Εσθονός αθλητής διέσχισε τον Βόσπορο περπατώντας πάνω σε ένα σχοινί σε 165 μέτρα υψόμετρο - Βίντεο

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα άτομο διέσχισε με τα πόδια την απόσταση από την Ασία στην Ευρώπη σε τόσο μεγάλο υψόμετρο

turkey-arthrou
Ο Εσθονός αθλητής Jaan Roose έγραψε ιστορία περνώντας από την Ασία στην Ευρώπη πάνω σε ένα σχοινί που ήταν τεντωμένο πάνω από την εμβληματική γέφυρα των Μαρτύρων της Κωνσταντινούπολης της 15ης Ιουλίου. Το βράδυ της Κυριακής, ο Roose διένυσε 1.074 μέτρα περπατώντας πάνω σε ένα σχοινί που κρεμόταν 165 μέτρα πάνω από τον Βόσπορο.

Ο Roose, αθλητής της Red Bull, ξεκίνησε τον περίπατό του από την ασιατική πλευρά του Βοσπόρου στις 6 μ.μ., ολοκληρώνοντας το διηπειρωτικό ταξίδι σε μόλις 47 λεπτά.

«Ο Βόσπορος έχει ιστορική και πολιτιστική σημασία χιλιάδων ετών, καθώς και μια απίστευτη φυσική ομορφιά», δήλωσε ο Roose μετά τον ιστορικό του άθλο, αναφέρει το hurriyetdailynews.com.

«Έγραψα ιστορία, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε.

Κλείσιμο


Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα άτομο διέσχισε με τα πόδια την απόσταση από την Ασία στην Ευρώπη σε τόσο μεγάλο υψόμετρο, γεγονός που ενισχύει τη σημασία του γεγονότος. 

Ο Roose, ο οποίος ερωτεύτηκε το slacklining αφού ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα στο παρκούτ, εξήγησε τις τεχνικές προκλήσεις που ενέχει αυτό το εξτριμ άθλημσ.

«Το σχοινί έχει μήκος περίπου 1.074 μέτρα, αλλά κρεμάει στη μέση. Το σχοινί ζυγίζει μερικές εκατοντάδες κιλά και η τάση του αλλάζει με τον άνεμο. Στη μέση, υπάρχει μια χαλάρωση 35-40 μέτρων και πρέπει να βεβαιωθεί κανείς ότι το σχοινί είναι σωστά σφιγμένο πριν αρχίσω να περπατά».

Παρά τους κινδύνους, ο Roose παραδέχτηκε ότι ο φόβος αποτελεί ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας του.

«Φοβάμαι τα ύψη, αλλά αυτός ο φόβος είναι απαραίτητος. Με βοηθά να βελτιώσω την τεχνική μου και να παραμείνω ασφαλής. Πρέπει να φοβάμαι ότι θα πέσω, ώστε να μπορώ να διασφαλίσω την ασφάλειά μου».

«Κατά κάποιον τρόπο, τα πάντα διαμορφώνονται γύρω από αυτόν τον φόβο. Η διαχείριση αυτού του φόβου, τόσο πνευματικά όσο και τεχνικά, είναι ζωτικής σημασίας για το slacklining σε αυτό το επίπεδο».


Ειδήσεις σήμερα

Πώς ξεσκέπασαν το κύκλωμα που έκλεψε εκατομμύρια από τον ΕΟΠΥΥ - Εντοπίσαμε ασυνήθιστη συνταγογράφηση, λέει η διοικήτρια

Καιρός - Κολυδάς: Φθινοπωρινή εβδομάδα με βροχές - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Απόστολος Λύτρας: Στα μπουζούκια μετά την αποφυλάκισή του - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης