Σύλβια Μάρκο: Από τον Ευαγγελισμό, νοσηλεύτρια της χρονιάς στη Βρετανία - Οι διαφορές ανάμεσα στο ΕΣΥ και το NHS

Σύλβια Μάρκο: Από τον Ευαγγελισμό, νοσηλεύτρια της χρονιάς στη Βρετανία - Οι διαφορές ανάμεσα στο ΕΣΥ και το NHS

Τι αποκαλύπτει σε συνέντευξή της για τη διαδρομή από την Ελλάδα στη Βρετανία - Το μυστικό της επιτυχίας και η ιστορία πίσω από την ανάδειξή της σε νοσηλεύτρια της χρονιάς

marko-arthrou
«Έφυγα τον Αύγουστο του 2020, εν καιρώ κορωνοϊού». Κάπως έτσι ξεκίνησε η πορεία της Σύλβια Μάρκο, που σταδιακά έχτισε το δικό της success story, μέχρι που αναδείχθηκε ως η νοσηλεύτρια της χρονιάς για το βρετανικό σύστημα υγείας.

Μιλώντας για τη διαδρομή της και τις δοκιμασίες με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπη, στην εκπομπή PRIME του ΕΡΤNews, εξήγησε ότι ήθελε αρχικά να φύγει από την Ελλάδα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ανέφερε ότι πάντα επιθυμούσε να κάνει καριέρα και να εξελιχθεί επαγγελματικά, αναζητώντας νέες ευκαιρίες. «Είχα δει και άλλους συναδέλφους που είχαν φύγει στο εξωτερικό και τους άκουγα πόσο καλύτερα είναι», είπε ενώ τόνισε ότι «καμία χώρα δεν είναι παράδεισος». Ωστόσο επισήμανε ότι η απόφασή της να μεταβεί στο εξωτερικό έχει αποδειχτεί σωστή για εκείνη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d47x9uylserl)
Κλείσιμο


Η αναγνώριση της απόδοσής της ήρθε με την πρόσκληση να συνομιλήσει, στις αρχές Σεπτεμβρίου, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, γεγονός που αρχικά της φάνηκε απίστευτο. Ειδικότερα έλαβε δύο email, ένα για να παρακολουθήσει την ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού κι ένα άλλο για να συνομιλήσει μαζί του. 

Ήταν η μόνη από τα επείγοντα από την οποία ο Στάρμερ ζήτησε να αντλήσει πληροφορίες από την βιωματική εμπειρία της. «Πραγματικά ήθελε να με ακούσει, δεν με διέκοψε» θυμάται η Σύλβια από τη συζήτηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό. 

starmer_silvia_marko_xr


Ως βασικό πρόβλημα ανέφερε στον Στάρμερ το γεγονός ότι δεν μπορεί να στείλει στο σπίτι τον ασθενή που έρχεται στα επείγοντα και δεν μπορεί να επιστρέψει, εάν δεν υπάρχει νοσηλευτής να τον περιμένει και να τον φροντίσει. 

Εξηγώντας το μυστικό της επιτυχίας στη δουλειά της, υπογράμμισε: «Για να κάνεις αυτήν τη δουλειά πρέπει να νοιάζεσαι».

Κάνοντας μία αναδρομή στην Ελλάδα, όπου εργαζόταν στον «Ευαγγελισμό», είπε ότι λατρεύει τους συναδέρφους με τους οποίους συνεργάστηκε εκεί. 

Ωστόσο, εκείνο που επισημαίνει είναι ότι στο βρετανικό σύστημα υγείας η αξιολόγηση όπως και η αξιοκρατία είναι βελτιωμένα σε σχέση με την Ελλάδα. 

Εξηγώντας πώς ψηφίστηκε νοσηλεύτρια της χρονιάς, δήλωσε ότι ο καθένας από τους συναδέλφους της έγραψε μία παράγραφο, αναλύοντας γιατί την ψήφισε.

«Οι συνάδελφοί μου και εγώ ψηφίσαμε ποιον θεωρούμε ως υπόδειγμα, και έτσι πήρα και την αναβάθμιση» πρόσθεσε. 

Η Σύλβια Μάρκο επισήμανε δε και τη σπουδαιότητα της υποστήριξης της ομάδας όπως και της διαρκούς προσπάθειας για βελτίωση. «Εδώ όλοι μας δουλεύουμε μαζί, αλλά αν δούμε κάτι, θα σε πάρω στην άκρη και θα σου πω ξέρεις κάτι; Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σύνελθε λίγο».

Ειδήσεις σήμερα

Πώς ξεσκέπασαν το κύκλωμα που έκλεψε εκατομμύρια από τον ΕΟΠΥΥ - Εντοπίσαμε ασυνήθιστη συνταγογράφηση, λέει η διοικήτρια

Καιρός - Κολυδάς: Φθινοπωρινή εβδομάδα με βροχές - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Απόστολος Λύτρας: Στα μπουζούκια μετά την αποφυλάκισή του - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης