ΗΠΑ: Ο Τραμπ περιγράφει την νέα απόπειρα δολοφονίας του - Πού βρίσκεται η έρευνα του FBI

ΗΠΑ: Ο Τραμπ περιγράφει την νέα απόπειρα δολοφονίας του - Πού βρίσκεται η έρευνα του FBI

Η ακρόαση για την προφυλάκισή του Ρουθ έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα και θα παραμείνει στη φυλακή εν αναμονή της δίκης

trump_apopeira
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αφηγήθηκε τη Δευτέρα για πρώτη φορά δημόσια με λεπτομέρειες την πιθανή απόπειρα δολοφονίας, υπενθυμίζοντας σε μια συζήτηση που μεταδόθηκε σε ζωντανή ροή στο X ότι έπαιζε με κάποιους φίλους γκολφ στο γήπεδό του στο Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα των ΗΠΑ του όταν άκουσε πυροβολισμούς.

«Ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά όλα πήγαν καλά, και οι μυστικές υπηρεσίες έκαναν εξαιρετική δουλειά και έχουν τον άνθρωπο πίσω από τα κάγκελα, και ελπίζω να παραμείνει εκεί για πολύ καιρό», δήλωσε ο Τραμπ και περιέγραψε πως έζησε την περιπέτειά του.\




«Έπαιζα γκολφ και ξαφνικά άκουσα πυροβολισμούς στον αέρα, περίπου τέσσερις ή πέντε. Η Μυστική Υπηρεσία κατάλαβε αμέσως ότι ήταν σφαίρες και με άρπαξαν», είπε.

Είπε ότι η ομάδα του μπήκε σε αμαξίδια του γκολφ και έφυγε από το γήπεδο. «Ήμουν με έναν πράκτορα και ο πράκτορας έκανε φανταστική δουλειά», είπε ο Ρεπουμπλικάνος.

«Θα μου άρεσε πολύ να είχα φτάσει αυτό την τελευταία τρύπα στο γκολφ, αλλά αποφασίσαμε, ας φύγουμε από εδώ», συνέχισε.


Κλείσιμο




Στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ διηγήθηκε πώς ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας είδε την κάννη του όπλου του υπόπτου μέσα από τους θάμνους.

«Άρχισε να πυροβολεί στην κάννη, άρχισε να πυροβολεί στους θάμνους. Μπορούσε να δει μόνο την κάννη. ... Με βάση αυτό, άρχισε να πυροβολεί και έτρεξε προς τον στόχο και πυροβολούσε πολύ, εννοώ, αυτοί ήταν οι πυροβολισμοί που ακούσαμε. Ο άλλος δεν έριξε ποτέ», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι η απόπειρα κατά της ζωής του είχε «πολύ καλύτερο αποτέλεσμα» από την πρώτη απόπειρα δολοφονίας τον Ιούλιο, καθώς κανένας περαστικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στη συνομιλία του με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα.

«Ήταν πολύ καλός, που τηλεφώνησε για να βεβαιωθεί ότι είμαι καλά», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Μπάιντεν ζήτησε τη συμβολή του για το αν «χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους για την ασφάλεια μου».

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα), αφού ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας παρατήρησε την κάννη ενός τουφεκιού να προεξέχει από τον φράχτη μεταξύ της πέμπτης και της έκτης τρύπας του Trump International Golf Club West Palm Beach, στη Φλόριντα.

Πού βρίσκεται η έρευνα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν σε νέα ενημέρωση οι αξιωματούχοι του FBI, τα δεδομένα κινητών τηλεφώνων δείχνουν ότι ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ μπορεί να πέρασε σχεδόν 12 ώρες την Κυριακή κοντά στην περιοχή όπου εντοπίστηκε.

Ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, Ρικ Μπράντσο, δήλωσε ότι ο πράκτορας πυροβόλησε εναντίον του δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, βρισκόταν σε απόσταση 500 μέτρων από τον Τραμπ. Ο Μπράντσο είπε ότι δεν υπήρξαν πυροβολισμοί από τον ύποπτο. Η Μυστική Υπηρεσία δήλωσε επίσης ότι το άτομο δεν είχε οπτική επαφή με τον πρώην πρόεδρο.

Ο ύποπτος διέφυγε από τη σκηνή με αυτοκίνητο και εντοπίστηκε από μάρτυρα. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάρτιν σταμάτησε αργότερα το όχημα και συνέλαβε το άτομο. Ο μάρτυρας μπόρεσε στη συνέχεια να αναγνωρίσει τον άνδρα.

Ο επικεφαλής ειδικός πράκτορας του FBI Τζέφρεϊ Βέλτρι δήλωσε ότι πράκτορες πήραν συνεντεύξεις από μάρτυρες στον τόπο του εγκλήματος και σχεδιάζουν να μιλήσουν με την οικογένεια και τους φίλους του υπόπτου.

Η υπηρεσία θα προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων έρευνας για το όχημα, το κινητό τηλέφωνο και άλλες συσκευές του υπόπτου. Ο ύποπτος είχε «ενεργή παρουσία στο διαδίκτυο» και το FBI εξετάζει όλες τις αναρτήσεις και το ιστορικό των διαδικτυακών αναζητήσεων. Ο ύποπτος είχε επικρίνει τον Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας», ανέφερε επίσης ο επικεφαλής του FBI.

Οι αξιωματούχοι βρήκαν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένα σακίδιο πλάτης, ένα οπλισμένο τυφέκιο τύπου SKS με διόπτρα (μοιάζει με καλάσνικοφ), στο οποίο ο σειριακός αριθμός ήταν σβησμένος, και μια μαύρη πλαστική σακούλα που περιείχε τρόφιμα στην περιοχή, δήλωσε από την πλευρά του ο Μαρκένζι Λαποΐντε, εισαγγελέας των ΗΠΑ, για τη νότια περιφέρεια της Φλόριντα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ υποσχέθηκε σε δήλωσή του τη Δευτέρα να χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο μέσο» στην έρευνα για την προφανή απόπειρα δολοφονίας.

Στο μεταξύ ο εκτελών χρέη διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας Ρόναλντ Ρόου Τζούνιορ υπερασπίστηκε τη Δευτέρα το επίπεδο ασφαλείας που παρέχεται στον πρώην πρόεδρο, καθώς η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον η Μυστική Υπηρεσία μπορεί να προστατεύσει επαρκώς τον Τραμπ.

Οι κατηγορίες ανακοινώθηκαν σήμερα

Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ο ύποπτος που συνελήφθη για τη νέα απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, κατηγορείται μεταξύ άλλων για κατοχή πυροβόλου όπλου ενώ έχει καταδικαστεί για κακούργημα και κατοχή πυροβόλου όπλου με σβησμένο σειριακό αριθμό. Αξιωματούχοι των αρχών επιβολής του νόμου δήλωσαν ότι ενδέχεται να υπάρξουν πρόσθετες κατηγορίες.

Ο Ρούθ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο το πρωί της Δευτέρας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Η ακρόαση για την προφυλάκισή του έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα και θα παραμείνει στη φυλακή εν αναμονή της δίκης.

Ο ύποπτος έχει εκτεταμένο ποινικό ιστορικό στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τα αρχεία. Το 2002 κατηγορήθηκε και αργότερα δήλωσε ένοχος για κακούργημα κατοχής όπλου μαζικής καταστροφής, μεταξύ άλλων κατηγοριών, όπως αντίσταση κατά αστυνομικού, οπλοφορία με κρυφό όπλο και απάτη με ταυτότητα.



Ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δυο πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παππάς είχε προειδοποιήσει τον Stefanos ότι θα έχανε στην Κεντρική Επιτροπή - Τον κατηγορούν για «προδοσία»

«Χρυσά» ακίνητα και υπέρλαμπροι γάμοι: Οι πλούσιοι Λιβανέζοι έκαναν... Βηρυτό την Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης