Περού: Τριάντα τουρίστες τραυματίστηκαν σε τροχαίο στο Μάτσου Πίτσου

Περού: Τριάντα τουρίστες τραυματίστηκαν σε τροχαίο στο Μάτσου Πίτσου

Αρκετοί εισήχθησαν σε νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα, ενώ άλλοι υπέστησαν μώλωπες

machu
Συνολικά τριάντα τουρίστες υπέστησαν κατάγματα ή μώλωπες όταν το λεωφορείο το οποίο τους μετέφερε ενεπλάκη σε τροχαίο καθώς επέστρεφαν από τον αρχαιολογικό χώρο του Μάτσου Πίτσου, της ακρόπολης των Ίνκα στο νότιο Περού, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Δευτέρα.

«Έχουμε 30 τουρίστες τραυματίες, όλοι διακομίστηκαν» στην Κούσκο, την πρωτεύουσα της επαρχίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας.

Αρχικά, η αστυνομία και χωρικοί βοήθησαν τραυματίες και τους μετέφεραν σε κέντρο υγείας της περιοχής Μάτσου Πίτσου/Άγουας Καλιέντες.

Το ατύχημα έγινε όταν ο οδηγός του λεωφορείου, κατεβαίνοντας δύσκολο δρόμο με πολλές στροφές που συνδέει τον αρχαιολογικό χώρο με την κοντινή πόλη Άγουας Καλιέντες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, που έπεσε σε κατωφέρεια και κατέληξε 15 μέτρα πιο κάτω.

Κλείσιμο


Ομάδα περίπου 20 τουριστών —συμπεριλαμβανομένων υπηκόων Μεξικού, Ιταλίας, Χιλής και Γουατεμάλας— εισήχθησαν σε νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα. Άλλοι υπέστησαν μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος, ανάμεσά τους δυο υπήκοοι Ιαπωνίας και υπήκοος Κίνας.

Η εταιρεία μεταφορών που διαχειρίζεται το λεωφορείο, η Conssetur, ανέφερε πως το όχημα ενεπλάκη σε «τροχαίο ατύχημα», κάνοντας λόγο για «απροσεξία» του οδηγού καθώς επέστρεφε από το Μάτσου Πίτσου.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το ατύχημα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Μάτσου Πίτσου υποδέχεται κατά μέσον όρο 4.500 επισκέπτες την ημέρα. Μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας από το 1983, η ακρόπολη αυτή, 130 χιλιόμετρα από την Κούσκο, σε υψόμετρο 2.438 μ., ανεγέρθηκε τον 15ο αιώνα, κατ’ εντολή του Πατσακούτεκ, τότε αυτοκράτορα των Ίνκα (1438-1470).



Ειδήσεις σήμερα

Φθινόπωρο με βροχές, κεραυνούς και χαλάζι σε έξι περιοχές σήμερα - Πιο δύσκολη η Τετάρτη

Βίντεο: Άγριο ξύλο σε ντιμπέιτ υποψήφιων δημάρχων στη Βραζιλία - Τον χτύπησε με καρέκλα στο κεφάλι και τον έστειλε στο νοσοκομείο

«Φέρτε πίσω την προτομή της Νεφερτίτης» - Tο χρονικό της κλοπής του γλυπτού που ζητά η Αίγυπτος από τη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης