Οι ρατσιστικές φήμες προκαλούν αναταραχή στο Σπρίνγκφιλντ των ΗΠΑ: 33 απειλές για βόμβες σε λίγα 24ωρα

Οι ρατσιστικές φήμες προκαλούν αναταραχή στο Σπρίνγκφιλντ των ΗΠΑ: 33 απειλές για βόμβες σε λίγα 24ωρα

Ο Τραμπ αναφέρθηκε πρόσφατα ως γεγονός στη θεωρία συνωμοσίας που θέλει Αϊτινούς μετανάστες να κλέβουν γάτες, σκύλους και άλλα ζώα συντροφιάς για να τα φάνε

springfield
Η μικρή πόλη Σπρίνγκφιλντ, στο Οχάιο, στο επίκεντρο ανυπόστατων φημών ρατσιστικής φύσης το τελευταίο διάστημα, έλαβε 33 απειλές ή προειδοποιήσεις για τοποθετήσεις βομβών σε μερικά 24ωρα, δήλωσε χθες Δευτέρα ο Μάικ ΝτεΓουάιν, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας αυτής των βορειοανατολικών ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Οι φήμες, που άρχισαν να διασπείρονται μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και κατόπιν διέδωσαν κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, αφορούν κατά κύριο μετανάστες από την Αϊτή, που έφθασαν κατά χιλιάδες τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο σχεδίου του δήμου για να προσελκύσει εργαζόμενους· κατά τη θεωρία συνωμοσίας αυτή, μετανάστες στη Σπρίνγκφιλντ κλέβουν γάτες, σκύλους και άλλα ζώα συντροφιάς για να τα φάνε.

Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις από την αστυνομία και τις τοπικές αρχές, το γεγονός ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία, ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε στη φήμη ως εάν να ήταν γεγονός κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας του με τη Δημοκρατικό αντιπρόεδρο και αντίπαλό του, την Κάμαλα Χάρις, κλιμάκωσε ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα έντασης στην πόλη. Οι Αϊτινοί που ζουν εκεί δεν κρύβουν πως φοβούνται ότι θα υποστούν ρατσιστική βία.

Κλείσιμο


Και οι 33 απειλές που έγιναν αποδείχθηκαν ψευδείς και «κάποιες προήλθαν από συγκεκριμένη χώρα», είπε ο κυβερνήτης ΝτεΓουάιν στη Σπρίνγκφιλντ, χωρίς να την κατονομάσει. «Θεωρούμε ότι δίνεται νέα ευκαιρία για την πρόκληση αναταραχής στις ΗΠΑ», πρόσθεσε χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για τις απειλές.

Χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα όσοι βρίσκονταν μέσα σε σχολεία και ακόμη και στο δημαρχείο εξαιτίας των απειλών — ενώ ο δήμαρχος της Σπρίνγκφιλντ αποκάλυψε πως έγινε προσωπικά στόχος απειλών θανάτου.

Ο κ. ΝτεΓουάιν δεν διευκρίνισε αν στον αριθμό που δημοσιοποίησε συμπεριλαμβάνοντας απειλές για βίαιες επιθέσεις και τοποθέτηση βόμβας χθες Δευτέρα στην Κολόμπους, την πρωτεύουσα της πολιτείας Οχάιο.

Έγινε εσπευσμένη απομάκρυνση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού σε τουλάχιστον δυο σχολεία χθες στη Σπρίνγκφιλντ, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Οι αρχές δεν εξήγησαν τον λόγο αμέσως.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας, που παρότι υποστηρικτής του κ. Τραμπ πήρε σαφείς αποστάσεις από τις φήμες που αναπαρήγαγε —όπως και άλλες μορφές του κόμματος—, ανακοίνωσε εξάλλου την ανάπτυξη στα σχολεία 36 αστυνομικών που συνήθως κάνουν τροχονομικούς ελέγχους στην πολιτεία.



Ειδήσεις σήμερα

Φθινόπωρο με βροχές, κεραυνούς και χαλάζι σε έξι περιοχές σήμερα - Πιο δύσκολη η Τετάρτη

Βίντεο: Άγριο ξύλο σε ντιμπέιτ υποψήφιων δημάρχων στη Βραζιλία - Τον χτύπησε με καρέκλα στο κεφάλι και τον έστειλε στο νοσοκομείο

«Φέρτε πίσω την προτομή της Νεφερτίτης» - Tο χρονικό της κλοπής του γλυπτού που ζητά η Αίγυπτος από τη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης