ΗΠΑ: Πέθανε μια μέρα μετά τον θάνατο της 29χρονης κόρης της η μητέρα της μπαλαρίνας Michaela DePrince

ΗΠΑ: Πέθανε μια μέρα μετά τον θάνατο της 29χρονης κόρης της η μητέρα της μπαλαρίνας Michaela DePrince

Η Elaine, που είχε υιοθετήσει την Michaela όταν ήταν 4 ετών, δεν ήξερε για τον χαμό της κόρης της όταν έφυγε από τη ζωή

Michaela-DePrince-mom-arhtoy

Η μητέρα της μπαλαρίνας Michaela DePrince, η οποία έφυγε από τη ζωή στα 29 της χρόνια βυθίζοντας στο πένθος την παγκόσμια κοινότητα του χορού, πέθανε μία μέρα μετά τον θάνατο της κόρης της, όπως μεταδίδουν σήμερα διεθνή ΜΜΕ.

Η Elaine DePrince πέθανε στις 11 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 77 ετών «κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης ρουτίνας» που πραγματοποιήθηκε μέσα σε 24 ώρες από τον θάνατο της κόρης της Michaela, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Facebook η Jessica Volinski, εκπρόσωπος της οικογένειας DePrince.



Η Elaine έδινε μάχη εδώ και πολλά χρόνια με μια «κληρονομική ασθένεια» και με «καρδιακή ανεπάρκεια» και, σύμφωνα πάντα με τη δήλωση της Volinski, δεν γνώριζε ότι η Michaela είχε πεθάνει όταν πήγε να κάνει την επέμβαση.

«Κυκλοφορούν αρκετές εικασίες στο διαδίκτυο, οπότε η οικογένεια θα ήθελε να ξεκαθαρίσει επίσημα μερικά πράγματα. Οι τελευταίες ημέρες ήταν ακόμη πιο δύσκολες από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι, αφού η οικογένεια είχε επίσης να αντιμετωπίσει και τον θάνατο της θετής μητέρας της Michaela, Elaine», αναφέρει η Volinski στην ανάρτησή της.

After many years of battling a hereditary disease and heart failure, we are saddened to bring you this news. Elaine...

Posted by Elaine DePrince on Saturday, September 14, 2024
Κλείσιμο



«Η Elaine πέθανε κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας ρουτίνας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για χειρουργική επέμβαση, στις 11 Σεπτεμβρίου. Η Michaela πέθανε πριν από την Elaine και η Elaine δεν γνώριζε για το θάνατο της Michaela τη στιγμή της επέμβασης... Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, οι δύο θάνατοι δεν συνδέονται μεταξύ τους. Το μόνο νόημα που μπορεί να βρει κανείς σε αυτήν την παράλογη κατάσταση είναι ότι η Elaine, η οποία είχε ήδη χάσει τρία παιδιά πριν από πολλά χρόνια, γλίτωσε με τη χάρη του Θεού από τον πόνο της απώλειας ενός τέταρτου παιδιού».



«Αυτό που περνάει η οικογένεια αυτή τη στιγμή είναι αφάνταστα οδυνηρό. Είναι τραγικό να χάνεις δύο μέλη της οικογένειας που πέθαναν μέσα σε ένα 24ωρο. Συνεχίζουμε να ζητάμε σεβασμό για την ιδιωτικότητά μας και σας ενθαρρύνουμε να παραπέμπετε οποιονδήποτε μοιράζεται λανθασμένες πληροφορίες και εικασίες σε αυτή την ανάρτηση».

Η είδηση του θανάτου της Elaine, η οποία είχε υιοθετήσει την Michaela όταν το ορφανό από τη Σιέρα Λεόνε ήταν μόλις 4 ετών, ανακοινώθηκε με ξεχωριστή ανάρτηση στη σελίδα της 77χρονης στο Facebook.



Σε αυτή τη σελίδα, η Elaine περιέγραφε τον εαυτό της ως «πρώην δασκάλα, συγγραφέα, στιχουργό και μητέρα 11 παιδιών».

Η Michaela ζούσε σε ορφανοτροφείο στη Σιέρα Λεόνε προτού υιοθετηθεί από την Elaine και τον σύζυγό της και έρθει να ζήσει στο σπίτι της οικογένειας στο Cherry Hill του Νιου Τζέρσι. Το ζευγάρι είχε άλλα 11 παιδιά, εννέα από τα οποία ταν υιοθετημένα, και η στοργική θετή μητέρα του κοριτσιού την έγραψε σε μαθήματα χορού αμέσως μετά την υιοθεσία. «Υπήρχε αμέσως απέραντη αγάπη. Δεν είχα βιώσει ποτέ πριν κάτι τέτοιο» δήλωσε η Michaela στο Glamour το 2015.

Book release in Amsterdam of the book, Taking Flight

Posted by Elaine DePrince on Tuesday, October 14, 2014




Η Michaela ήταν διεθνώς γνωστή για τη δουλειά της, αφού υπήρξε μπαλαρίνα στο Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας και, από το 2021, πρώτη σολίστ στο Μπαλέτο της Βοστώνης. Το 2011 πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ «First Position» και το 2021 εμφανίστηκε στην ταινία «Coppelia». Εμφανίστηκε επίσης στο «Dancing With the Stars» και στην ταινία «Lemonade» της Beyoncé.



Η Beyoncé αναφέρθηκε στην αδικοχαμένη DePrince σε μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της. «Αναπαύσου εν ειρήνη Michaela Mabinty DePrince. Το θαρραλέο ταξίδι και ο όμορφος χορός σου ως μία από τις καλύτερες μπαλαρίνες του κόσμου θα παραμείνουν για πάντα στην καρδιά μας».

Ο θάνατος της Michaela επιβεβαιώθηκε με ανάρτηση στο Instagram την Παρασκευή. Τα αίτια του θανάτου της Michaela δεν έχουν γίνει γνωστά.



Ειδήσεις σήμερα

Φθινόπωρο με βροχές, κεραυνούς και χαλάζι σε έξι περιοχές σήμερα - Πιο δύσκολη η Τετάρτη

Βίντεο: Άγριο ξύλο σε ντιμπέιτ υποψήφιων δημάρχων στη Βραζιλία - Τον χτύπησε με καρέκλα στο κεφάλι και τον έστειλε στο νοσοκομείο

«Φέρτε πίσω την προτομή της Νεφερτίτης» - Tο χρονικό της κλοπής του γλυπτού που ζητά η Αίγυπτος από τη Γερμανία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης