Ντομινίκ Πελικό: Παραδέχομαι τις κατηγορίες, είμαι βιαστής όπως όλοι οι άλλοι σε αυτήν την αίθουσα

Ο Πελικό επρόκειτο να καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα, όμως εμφανίστηκε σήμερα με μπαστούνι, λόγω προβλημάτων υγείας - «Δεν της άξιζε αυτό, το αναγνωρίζω αυτό»

Την ενοχή του για τον μαζικό βιασμό της συζύγου του Ζιζέλ, την οποία νάρκωνε για να την κακοποιούν σεξουαλικά άγνωστοι, τους οποίους προσκαλούσε σπίτι εν αγνοία της ομολόγησε ο Ντομινίκ Πελικό, κατά την απολογία του στο δικαστήριο.

Ο Ντομινίκ Πελικό επρόκειτο να καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα. Όμως η εμφάνισή του καθυστέρησε, λόγω των προβλημάτων υγείας. Σήμερα, Τρίτη, εμφανίστηκε στο δικαστήριο με μπαστούνι.

«Παραδέχομαι τις κατηγορίες στο σύνολό τους» δήλωσε ο Ντομινίκ Πελικό 71 ετών, σύμφωνα με το BFM TV, του οποίου ο δημοσιογράφος ήταν παρών στο δικαστήριο, προσθέτοντας: «Είμαι βιαστής όπως όλοι οι άλλοι σε αυτήν την αίθουσα».

«Δεν της άξιζε αυτό, το αναγνωρίζω αυτό», πρόσθεσε κλαίγοντας από το βήμα. Η φωνή του ήταν τόσο αδύναμη που το δικαστήριο ζορίστηκε να τον ακούσει. Λίγο νωρίτερα, είχε πει ότι η σύζυγός του τον έσωσε από μια παιδική ηλικία που τον είχε στοιχειώσει, καθώς, όπως υποστήριξε, στα 9 του χρόνια είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης σε νοσοκομείο, ενώ ως έφηβος, έγινε μάρτυρας ομαδικού βιασμού, καθώς εργαζόταν ως μαθητευόμενος ηλεκτρολόγος σε ένα εργοτάξιο. 


Νάρκωνε τη σύζυγό του και την βίαζαν για δέκα χρόνια

Ο Ντομινίκ Πελικό κατηγορείται ότι νάρκωνε τη Ζιζέλ Πελικό και προσέγγιζε δεκάδες ξένους για να τη βιάσουν για δέκα χρόνια. Η δράση του κράτησε από το 2011 έως και το 2020, όταν και αποξκαλύφθηκε.

Οι εισαγγελείς έχουν αναφέρει ότι ο Ντομινίκ Πελικό προσέφερε σεξ με τη σύζυγό του σε μια ιστοσελίδα και κατέγραφε την κακοποίηση. Στην ίδια δίκη, που γίνεται στην Αβινιόν, κατηγορούνται κυρίως για βιασμό για συναυτουργία άλλοι 50 άνδρες, που δεν έχουν ακόμη μιλήσει. Ένας εξ αυτών έχει δηλώσει ένοχος για παρόμοια νάρκωση της συζύγου του με στόχο να τη βιάσει και να προσκαλέσει και τον Πελικό στο σπίτι τους για τον ίδιο σκοπό. 

Οι κατηγορούμενοι προέρχονται από την εργατική και μεσαία τάξη της αγροτικής Γαλλίας, με ηλικίες από 26 έως 74 ετών. Ανάμεσά τους βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, στρατιώτες, μια νοσοκόμα, ένας ειδικός πληροφορικής. Οι περισσότεροι κατηγορούνται ότι πήγαν στο σπίτι του ζεύγους στην πόλη Μαζάν και βίασαν την Ζιζέλ Πελικό μία φορά. Κάποιοι ωστόσο κατηγορούνται ότι επέστρεψαν και τη βίασαν επανειλημμένα.

Πάνω από 12 κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν την ενοχή τους, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό. Ωστόσο, οι δικηγόροι πολλών άλλων υποστήριξαν ότι οι πελάτες τους δεν είχαν πρόθεση να τη βιάσουν και υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν και τους έκαναν να πιστέψουν ότι μετείχαν σε ερωτική πράξη μεταξύ συναινούντων ενηλίκων, όπου η ίδια προσποιούνταν ότι κοιμόταν.

Πάντως, ο Πελικό υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη στα τέλη του 2020 ότι είχε ενημερώσει όλους τους άνδρες ότι η σύζυγός του ήταν ναρκωμένη και δεν γνώριζε τι της συνέβαινε.

Πώς έγινε η κατάθεσή του

Η εμφάνιση του Πελικό στη σημερινή δίκη θεωρήθηκε έκπληξη. Μία εβδομάδα μετά την έναρξη της διαδικασίας, ο κατηγορούμενος αρρώστησε και έχασε τέσσερις συνεδριάσεις. Ο δικαστής ανέβαλε την κατάθεσή του.

Αφού έστειλε ιατρικούς εμπειρογνώμονες για να τον αξιολογήσουν τη Δευτέρα, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Πελικό ήταν αρκετά καλά για να παραστεί, με διαλείμματα κάθε 15-20 λεπτά και μια άνετη καρέκλα.



Η Ζιζέλ Πελικό, που σήμερα είναι 72 ετών, επέμεινε να γίνει δημόσια η δίκη, προκειμένου να αποκαλυφθεί τόσο ο σύζυγός της όσο και οι άλλοι άντρες που κατηγορούνται για βιασμό.


Ειδήσεις σήμερα

Φθινόπωρο με βροχές, κεραυνούς και χαλάζι σε έξι περιοχές σήμερα - Πιο δύσκολη η Τετάρτη

Βίντεο: Άγριο ξύλο σε ντιμπέιτ υποψήφιων δημάρχων στη Βραζιλία - Τον χτύπησε με καρέκλα στο κεφάλι και τον έστειλε στο νοσοκομείο

«Φέρτε πίσω την προτομή της Νεφερτίτης» - Tο χρονικό της κλοπής του γλυπτού που ζητά η Αίγυπτος από τη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr