Ιταλία: Γυναίκα πέθανε σε νοσοκομείο την ώρα του χειρουργείου - Υπό έρευνα για ανθρωποκτονία 20 μέλη του προσωπικού

Η νεαρή γυναίκα από την πόλη Κερινιόλα της Απουλίας πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου στο χειρουργείο του νοσοκομείου

Είκοσι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από το νοσοκομείο Policlinico Riuniti της Φότζια της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και νοσηλευτών, τέθηκαν επισήμως υπό έρευνα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε σχέση με τον θάνατο της 23χρονης ασθενούς Νατάσα Πουλιέσε. 

Η νεαρή γυναίκα από την πόλη Κερινιόλα της Απουλίας πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου στο χειρουργείο του νοσοκομείου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά τον τραυματισμό της σε ατύχημα τον Ιούνιο, ενώ οδηγούσε ένα ηλεκτρικό σκούτερ, αναφέρει ο ιστότοπος Ansa. 

Ωστόσο, περισσότερες αναταραχές ξέσπασαν σε σχέση με το περιστατικό, καθώς μια ομάδα περίπου 20 ατόμων (ορισμένα τοπικά μέσα αναφέρουν πάνω από 50 ανθρώπους), συμπεριλαμβανομένων μελών της οικογένειάς της και φίλων της, επιτέθηκε στο ιατρικό προσωπικό, τραυματίζοντας σοβαρά έναν χειρουργό και έναν γιατρό. Η ομάδα περιελάμβανε συγγενείς και φίλους της Πουλιέσε. 

Η εισαγγελία της Φότζια ερευνά τον θάνατο της νεαρής γυναίκας και προγραμμάτισε νεκροψία την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου.

Σχέδιο κατά των επιθέσεων σε ιατρικό προσωπικό 

Εν τω μεταξύ από χθες, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ο στρατός φρουρεί το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. 

Ο νομάρχης Πάολο Τζιοβάνι Γκριέκο ενέκρινε ένα σχέδιο για την ενίσχυση των υπηρεσιών επιτήρησης  - που ήδη λειτουργούν σε περιοχές που αποτελούν στόχους επιθέσεων - όπως και το εν λόγω νοσοκομείο, αναφέρει η Washington Post. 

Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον εργαζομένων στον τομέα της υγείας ήταν ιδιαίτερα συχνές στη νότια Ιταλία, γεγονός που ώθησε την εθνική συντεχνία των γιατρών να ζητήσει την ανάπτυξη του στρατού για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού, ωστόσο ο θάνατος της 23χρονης Πουλιέσε αποτέλεσε την πιο πρόσφατη αφορμή για την αναζοπύρωση της κατάστασης. 

Η υποστελέχωση και οι μεγάλες λίστες αναμονής είναι οι κύριοι λόγοι πίσω από την απογοήτευση των ασθενών με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.



Ειδήσεις σήμερα

Να καταθέτουν Πόθεν Έσχες οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει η Πολιτική Γραμματεία

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Ντίνο Καρύδη - Συντετριμμένη η κόρη του Σμαράγδα Καρύδη

Μπαράζ ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας σε επιχειρήσεις – 11.469 παραβάσεις και πρόστιμα €30,6 εκατ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr