Amazon: Τέλος η εξ αποστάσεως εργασία - Ζητά από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο

Amazon: Τέλος η εξ αποστάσεως εργασία - Ζητά από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο

Ο τεχνολογικός κολοσσός επιστρέφει στην προ κορωνοϊού εποχή - Από την αρχή του νέου έτους θα τεθεί σε ισχύ η νέα οδηγία

amazon
Επιστροφή στην εποχή προ κορωνοϊού σηματοδοτεί η ανακοίνωση της Αmazon, σύμφωνα με την οποία, απαιτεί από τους υπαλλήλους της να εργάζονται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας της θα τεθεί σε ισχύ με την έλευση του νέου έτους, από τις 2 Ιανουαρίου.

Η προηγούμενη απαίτηση του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου για τους εργαζόμενους, ήταν να είναι παρόντες στην εταιρεία τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

«Αποφασίσαμε ότι θα επιστρέψουμε στο γραφείο με τον τρόπο που ήμασταν πριν από την έναρξη της Covid. Όταν κοιτάζουμε πίσω τα τελευταία πέντε χρόνια, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι τα πλεονεκτήματα της κοινής παρουσίας στο γραφείο είναι σημαντικά», υποστήριξε ο Άντι Τζέισι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στους εργαζόμενούς του.

Οι εργαζόμενοι της Amazon μπορούν να επικαλεστούν «ελαφρυντικές περιστάσεις» ή να ζητήσουν εξαιρέσεις από την διεύθυνση της εταιρείας, υπογραμμίζει το σημείωμα του Τζέισι. «Αν μη τι άλλο, οι τελευταίοι 15 μήνες που βρισκόμαστε ξανά στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα έχουν ενισχύσει την πεποίθησή μας για τα οφέλη».

Κλείσιμο
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εξήρε την βελτίωση της συνεργασίας και της σύνδεσης μεταξύ των ομάδων ως λόγους για τη νέα απαίτηση, καθώς και τη δυνατότητα «ενίσχυσης της κουλτούρας της Amazon».

«Πριν από την πανδημία, δεν ήταν δεδομένο ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εργάζονται εξ αποστάσεως δύο ημέρες την εβδομάδα, και αυτό θα ισχύει και στο μέλλον – η προσδοκία μας είναι ότι οι άνθρωποι θα βρίσκονται στο γραφείο εκτός από εξαιρετικές περιστάσεις», διευκρινίζει ο Τζέισι.

Όπως σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, η Amazon σχεδιάζει επίσης να απλοποιήσει την εταιρική της δομή με λιγότερους διευθυντές, προκειμένου να «αφαιρέσει τις διαβαθμίσεις και να ισοπεδώσει τους οργανισμούς».

«Κάθε οργανισμός S-team αναμένεται να αυξήσει την αναλογία των μεμονωμένων συνεργατών προς τους διευθυντές κατά τουλάχιστον 15% μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2025», είπε.

Η εταιρεία αύξησε ραγδαία τον αριθμό των υπαλλήλων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας πριν αναλάβει τα ηνία ο Τζέισι, που θεσμοθέτησε εκτεταμένες περικοπές κόστους σε ολόκληρη την Amazon, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων απολύσεων στα 27 χρόνια της ως δημόσια εταιρεία.

Ο αριθμός των εργαζομένων της Amazon ανήλθε σε 1,53 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο, αντιπροσωπεύοντας αύξηση μόλις 5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Συγκριτικά, το εργατικό δυναμικό της Amazon επεκτάθηκε κατά 14% σε 1,52 εκατομμύρια εργαζόμενους το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

«Η Amazon προβαίνει στις αλλαγές προκειμένου να ενισχύσει την εταιρική της κουλτούρα και να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει ευέλικτη», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.


Ειδήσεις σήμερα

Να καταθέτουν Πόθεν Έσχες οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει η Πολιτική Γραμματεία

Οι κορυφαίες WAGs «κουνούν» το... σεντόνι του Champions League και στην εξέδρα - Βίντεο, φωτογραφίες


Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου - Εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης