Observer: Πωλείται η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο

Λεπτομέρειες επί της πιθανής συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές

Ο Observer, η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο, πωλείται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News. Ο όμιλος Guardian Media βρίσκεται σε συνομιλίες με την Tortoise Media, εταιρεία startup που ιδρύθηκε το 2019 από πρώην στέλεχος του BBC και των Times, που ενδιαφέρεται να τον αγοράσει.

Οι διαπραγματεύσεις πώλησης της ιστορικής εφημερίδας είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό, αν και πληροφορίες από τον τραπεζικό κλάδο προειδοποίησαν ότι είναι πιθανό να μην επιτευχθεί συμφωνία.

Η Tortoise Media φέρεται έτοιμη να κάνει μια επένδυση της τάξης των 25 εκατομμυρίων λιρών στον Observer κατά τα πρώτα πέντε χρόνια που θα βρίσκεται στην ιδιοκτησία της.

Μια συμφωνία πώλησης του Observer θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην κυριακάτικη αγορά εφημερίδων, που τείνει να μειώνεται, ενώ δημιουργεί ερωτήματα για το αν ο Guardian θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του και την Κυριακή με κάποια νέα έκδοση.

Η Tortoise Media έχει 120.000 συνδρομητές στο μέσο που διατηρεί, το Daily Sensemaker, ενώ το κοινό των podcasts που παράγει κυμαίνεται από 2 έως 3 εκατομμύρια ακροατές.

Εκπρόσωπός της δήλωσε ότι η Tortoise Media «πιστεύει ότι ο Observer είναι ένα από τα σπουδαιότερα εμπορικά σήματα στην ειδησεογραφία και πιστεύει με πάθος στο μέλλον του, τόσο ως έντυπο μέσο όσο και σε διαδικτυακή μορφή».

Πρόσθεσε ότι «η ιδέα είναι να συνδυάσουμε αυτά τα δύο με τη δική μας ομάδα παραγωγής ειδήσεων, να το παντρέψουμε με την ειδίκευσή μας σε podcast και στην απευθείας μετάδοση γεγονότων, με τον δικό τους εξαιρετικό τρόπο σκέψης και δημοσιογραφίας».

Ο Observer πιστεύεται ότι απασχολεί λιγότερους από 100 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και ελεύθερους επαγγελματίες σε αυτόνομη βάση. Ιδρύθηκε το 1791 από τον WS Bourne με την απλή παραδοχή ότι «η ίδρυση μιας κυριακάτικης εφημερίδας θα του απέφερε μια γρήγορη περιουσία». Η GMG απέκτησε τον τίτλο το 1993.

Ειδήσεις σήμερα

Να καταθέτουν Πόθεν Έσχες οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει η Πολιτική Γραμματεία

Οι κορυφαίες WAGs «κουνούν» το... σεντόνι του Champions League και στην εξέδρα - Βίντεο, φωτογραφίες


Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου - Εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr