Μέση Ανατολή: Σύμβουλος του Νετανιάχου «έδειξε» μέσω Twitter την εμπλοκή του Ισραήλ στις εκρήξεις στον Λίβανο

Μέση Ανατολή: Σύμβουλος του Νετανιάχου «έδειξε» μέσω Twitter την εμπλοκή του Ισραήλ στις εκρήξεις στον Λίβανο

Κατέβασε την ανάρτηση λίγη ώρα μετά - Ο Νετανιάχου αρνήθηκε πως έχει σχέση μαζί του - Τελευταία μοντέλα ήταν οι βομβητές που είχε προμηθευτεί η Χεζμπολάχ για τα μέλη της

netanyahu_arthro
Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο σύμβουλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, Τοπάζ Λικ άφησε να εννοηθεί πως το Ισραήλ ήταν πίσω από τη σημερινή επίθεση με την έκρηξη των βομβητών στον Λίβανο, ωστόσο έσπευσε να τη διαγράψει λίγο αργότερα.

netanyahu_symvoulos


Από την πλευρά του, το γραφείο του Νετανιάχου τόνισε πως ο Λικ έχει πάψει εδώ και καιρό να συνεργάζεται, σε επικοινωνιακό επίπεδο, με τον Λικ, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται, επίσης, στον κλειστό κύκλο συμβούλων του Ισραηλινύ πρωθυπουργού.

Τελευταία μοντέλα οι βομβητές, τους αγόρασε πρόσφατα η Χεζμπολάχ

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, τρεις λιβανέζικες πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι οι βομβητές που εξερράγησαν ήταν ένα σύγχρονο μοντέλο, το οποίο αγοράστηκε πρόσφατα από τη Χεζμπολάχ για να το διαθέσει στα μέλη της.

Πηγή της οργάνωσης τόνισε στη Wall Street Journal ότι μία από τις εκτιμήσεις είναι πως στις συσκευές μπορεί να είχε εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό. Σύμφωνα με αναφορές, οι συσκευές υπερθερμάνθηκαν πριν εκραγούν.

Εκατοντάδες οι τραυματίες

«Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου» από έκρηξη βομβητών σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, Φιράς Αμπιάντ, στο AFP.

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ δήλωσε στο AFP πως «ένας μεγάλος αριθμός» μελών της φιλοϊρανικής οργάνωσης τραυματίστηκαν από έκρηξη των βομβητών τους, ένα σύστημα ραδιομηνυμάτων, σε πολλά προπύργια της οργάνωσης στον Λίβανο - δήλωσε ωστόσο ότι δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος.



Ειδήσεις σήμερα

Να καταθέτουν Πόθεν Έσχες οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει η Πολιτική Γραμματεία

Οι κορυφαίες WAGs «κουνούν» το... σεντόνι του Champions League και στην εξέδρα - Βίντεο, φωτογραφίες


Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου - Εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης