Γαλλία - Δίκη Ντομινίκ Πελικό: «Ποτέ δεν σε βίασα» είπε στην κόρη του

Γαλλία - Δίκη Ντομινίκ Πελικό: «Ποτέ δεν σε βίασα» είπε στην κόρη του

Παραδέχομαι τις κατηγορίες, είμαι βιαστής όπως όλοι οι άλλοι σε αυτήν την αίθουσα, παραδέχθηκε πάντως 

arthrou-Pelicot
Η εμφάνιση του Ντομινίκ Πελικό στη σημερινή δίκη θεωρήθηκε έκπληξη. Μία εβδομάδα μετά την έναρξη της διαδικασίας, ο κατηγορούμενος αρρώστησε και έχασε τέσσερις συνεδριάσεις. Ωστόσο στη σημερινή δίκη είπε τα εξής: Παραδέχομαι τις κατηγορίες, είμαι βιαστής όπως όλοι οι άλλοι σε αυτήν την αίθουσα.

«Καρολίν», είπε στην κόρη του. «Ποτέ δεν σε νάρκωσα ή σε βίασα. Δεν είναι δυνατόν να το πω αυτό. Ποτέ δεν το έκανα αυτό» πρόσθεσε.

«Είμαι βιαστής όπως και αυτοί που βρίσκονται στην αίθουσα αυτή. Γνωρίζουν τα πάντα, δεν μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο», ομολόγησε ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν. Ο κατηγορούμενος αναφερόταν στους 50 συγκατηγορούμενούς του που δικάζονται μαζί του.

«Είμαι ένοχος… Μετανιώνω για ό,τι έκανα. Ζητάω την συγχώρεσή σας, αν και είναι ασυγχώρητο».

Κλείσιμο
Ο Ντομινίκ Πελικό κατέθεσε, ξεσπώντας σε κλάματα κάθε τόσο, ότι είχε δύσκολη παιδική ηλικία και ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα βιασμού.

Όταν συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία, η δικηγόρος του Πελικό, ανέκρινε τον πελάτη της. Τον ρώτησε για την παιδική του ηλικία και αν είχε κάνει «ανάρμοστες χειρονομίες» προς τα εγγόνια του. «Ποτέ», επέμεινε.

«Ημουν ευτυχισμένος, είχα τρία παιδιά, εγγόνια, ποτέ δεν τα άγγιξα» πρόσθεσε.

«Λυπάμαι για ό,τι έκανα, ζητώ συγγνώμη» ανέφερε στη συνέχεια.

Ο Ντομινίκ Πελικό έκανε αναδρομή, κλαίγοντας, σε δύο περιστατικά σεξουαλικής βίας που λέει ότι ο ίδιος έζησε. Κατ’ αρχάς, έναν βιασμό από νοσοκόμο όταν ήταν 9 ετών. Στην συνέχεια, δεύτερο τραυματικό περιστατικό όταν ήταν μαθητευόμενος σε εργοτάξιο, σε ηλικία 14 ετών, και εξαναγκάσθηκε σε σεξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα.

«Με κατηγορούν για πολλά πρόγραμμα. Δεν γεννιέσαι διεστραμμένος, γίνεσαι. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, δεν θεώρησα ποτέ την γυναίκα μου αντικείμενο».

Η πρώην σύζυγός του και θύμα του επί σειρά ετών, Ζιζέλ, που βρισκόταν στο ακροατήριο δήλωσε σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης: «Είναι δύσκολο να ακούω από το στόμα του κ. Πελικό αυτά που μόλις είπε. Για 50 χρόνια, έζησα με έναν άνδρα… Δεν φαντάστηκα ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε αυτές τις πράξεις βιασμού».

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης για το Σπίτι μου 2: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Ντίνο Καρύδη - Συντετριμμένη η κόρη του Σμαράγδα Καρύδη

Βουλευτής των Σπαρτιατών πήγε με μπράβους σε δημοτικό συμβούλιο στην Πεντέλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης