Ρουμανία: Άγνωστος έβαλε φωτιά στο κτίριο του κοινοβουλίου στο Βουκουρέστι - Απομακρύνθηκαν 300 άτομα

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χώρο των επισκεπτών - Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει, με την αστυνομία να δημοσιεύει φωτογραφίες του και να ζητά τη βοήθεια των πολιτών για τη σύλληψή του

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι εκκένωσαν το απόγευμα της Τρίτης το κτίριο του ρουμανικού κοινοβουλίου, το οποίο ονομάζεται επίσης «Παλάτι Τσαουσέσκου», αφού ένας άνδρας έβαλε φωτιά σε αίθουσα, κοντά στην είσοδο του κτιρίου, όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Digi24.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χώρο των επισκεπτών, ο οποίος περιλαμβάνει μια αίθουσα εκθέσεων και καταστήματα με αναμνηστικά.



«Ένας άνδρας ηλικίας 60-65 ετών έριξε εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά στους χώρους, οι φλόγες κάλυψαν 30 τετραγωνικά μέτρα. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο, δεν υπήρξαν θύματα, ωστόσο μία από τις πωλήτριες έπαθε κρίση πανικού», ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.



Οι πυροσβέστες έφτασαν γρήγορα στο σημείο, εντόπισαν τη φωτιά και την έσβησαν. Τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης κατάφερε να διαφύγει, με την αστυνομία να δημοσιεύει φωτογραφίες του και να ζητά τη βοήθεια των πολιτών για τη σύλληψή του.

Το κτίριο του ρουμανικού κοινοβουλίου βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου και θεωρείται ένα από τα βαρύτερα κτίρια στον κόσμο, καθώς ζυγίζει πάνω από 4 εκατομμύρια τόνους. Όσον αφορά το μέγεθός του, είναι το τρίτο μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και το κτίριο Sappaya-Sapasathan στην Ταϊλάνδη. Το παλάτι καταλαμβάνει έκταση 365.000 τετραγωνικών μέτρων και στεγάζει τη ρουμανική Γερουσία, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, διάφορα μουσεία και ένα συνεδριακό κέντρο.


Ειδήσεις σήμερα

Να καταθέτουν Πόθεν Έσχες οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει η Πολιτική Γραμματεία

Οι κορυφαίες WAGs «κουνούν» το... σεντόνι του Champions League και στην εξέδρα - Βίντεο, φωτογραφίες


Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου - Εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr