Bild: Η Γερμανία έστειλε αεροπορικώς πίσω στη Σερβία και τα Σκόπια 40 μετανάστες

Bild: Η Γερμανία έστειλε αεροπορικώς πίσω στη Σερβία και τα Σκόπια 40 μετανάστες

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το αεροσκάφοςτο οποίο μεταφέρει επίσης εγκληματίες, αναμένεται να προσγειωθεί σε Βελιγράδι και Σκόπια

metanastes-germania
Οι γερμανικές αρχές έστειλαν αεροπορικώς πίσω στις πατρίδες τους - τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία - 40 μετανάστες που δεν τους χορηγήθηκε άσυλο στη Γερμανία, δήλωσαν μη κατονομαζόμενες πηγές στη Bild.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το αεροσκάφος, το οποίο μεταφέρει επίσης εγκληματίες, διαχειρίζεται μια πολωνική εταιρεία ναυλωμένων πτήσεων, και αναμένεται να προσγειωθεί σε Βελιγράδι και Σκόπια.

Αντιδρούν οι γειτονικές χώρες της Γερμανίας στο νέο αυστηρότερο πακέτο για το μεταναστευτικό

Στο τηλέφωνο βρίσκεται συνεχώς τις τελευταίες ώρες ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, αφού το Βερολίνο έχει θέσει σε ισχύ τα νέα μέτρα για το μεταναστευτικό, προκειμένου να ελέγξει την εισροή των αιτούντων άσυλο.

Μέχρι πρότινος, η Γερμανία διενεργούσε ελέγχους στα σύνορά της με την Πολωνία, την Αυστρία, την Τσεχία και την Ελβετία. Οι γερμανικές αρχές έχουν γυρίσει πίσω περίπου 30.000 άτομα χωρίς έγκυρα έγγραφα στα σύνορα των προαναφερθέντων χωρών από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας. Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, η κυβέρνηση Σολτς ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι αυτοί θα επεκταθούν στα σύνορα με τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία.

Κλείσιμο
Όσον αφορά στην εφαρμογή των μέτρων για το μεταναστευτικό, από χθες τα μεσάνυχτα, η ομοσπονδιακή αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους σε όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας. Στην πραγματικότητα, τα δωρεάν ταξίδια ισχύουν στην ΕΕ. Οι συνοριακοί έλεγχοι επιτρέπεται να διενεργούνται μόνο σε ειδικές καταστάσεις (π.χ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου). Η κυβέρνηση του Βερολίνου δικαιολογεί τους νέους ελέγχους που εφαρμόζει από σήμερα στα σύνορά της με το επιχείρημα της παράτυπης μετανάστευσης που έχει κοντεύει να γίνει εφιάλτης στη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Να καταθέτουν Πόθεν Έσχες οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει η Πολιτική Γραμματεία

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Ντίνο Καρύδη - Συντετριμμένη η κόρη του Σμαράγδα Καρύδη

Μπαράζ ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας σε επιχειρήσεις – 11.469 παραβάσεις και πρόστιμα €30,6 εκατ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης