Μέση Ανατολή: Οκτώ νεκροί από τις εκρήξεις των βομβητών - Η Χεζμπολάχ δεν κατηγόρησε επίσημα το Ισραήλ

Αξιωματούχοι στον Λίβανο κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν τη χρήση φορητών συσκευών επικοινωνίας

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τις ταυτόχρονες εκρήξεις εκατοντάδων βομβητών που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο μαχητές του φιλοϊρανικού κινήματος και ένα κορίτσι 8 ετών. Δύο πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι ένας από τους νεκρούς μαχητές ήταν γιος βουλευτή της λιβανέζικης οργάνωσης.

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε επίσημα ότι οι βομβητές που έφεραν οι άνδρες της, εξερράγησαν σήμερα το απόγευμα σε διάφορα σημεία του Λιβάνου (και στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), αλλά δεν κατηγόρησε επίσημα το Ισραήλ για το περιστατικό.

Η οργάνωση δήλωσε ότι τα «εξουσιοδοτημένα στοιχεία που διαθέτει» έχουν ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα για να διαπιστώσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στις εκρήξεις και κάλεσε το κοινό να μην διαδίδει φήμες με τρόπο που «εξυπηρετεί τον ψυχολογικό πόλεμο του Ισραήλ».



Η οργάνωση δήλωσε ότι «η αντίσταση, σε όλες τις μονάδες της, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας για να υπερασπιστεί τον Λίβανο και τον ακμαίο λαό του».

Παράλληλα, αξιωματούχοι του τομέα υγείας του Λιβάνου κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν τη χρήση φορητών συσκευών επικοινωνίας μετά τα σημερινά εκτεταμένα περιστατικά.


Ειδήσεις σήμερα

Να καταθέτουν Πόθεν Έσχες οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει η Πολιτική Γραμματεία

Οι κορυφαίες WAGs «κουνούν» το... σεντόνι του Champions League και στην εξέδρα - Βίντεο, φωτογραφίες


Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου - Εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr