Γερμανίδα τουρίστρια πέθανε από επίθεση καρχαρία στην Ισπανία - Της έφαγε το πόδι και υπέστη ανακοπή

Γερμανίδα τουρίστρια πέθανε από επίθεση καρχαρία στην Ισπανία - Της έφαγε το πόδι και υπέστη ανακοπή

Τη χρονιά που πέρασε καταγράφηκαν παγκοσμίως 69 επιθέσεις καρχαριών που προκάλεσαν τον θάνατο δέκα ανθρώπων

White_Shark
Γερμανίδα τουρίστρια έχασε τη ζωή της όταν δέχθηκε επίθεση από καρχαρία, τη Δευτέρα, περίπου 500 χιλιόμετρα μακριά από το αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) οι ισπανικές υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα (SASEMAR).

Η 30χρονη, η οποία ταξίδευε με καταμαράν, δέχθηκε επίθεση από καρχαρία ενώ κολυμπούσε το απόγευμα της Δευτέρας, 278 μίλια νοτιοδυτικά του νησιού Γκραν Κανάρια.

Οι ισπανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν για την ανάγκη «ιατρικής διακομιδής» και κατόπιν διαβουλεύσεων με τις μαροκινές αρχές, έστειλαν ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή όπου βρισκόταν το βρετανικό σκάφος αναψυχής «Dalliance Chichester».

Λίγες ώρες αργότερα, η 30χρονη τουρίστρια επιβιβάστηκε ακρωτηριασμένη στο ελικόπτερο (σ.σ. έχασε το πόδι της στην επίθεση που δέχθηκε από τον καρχαρία) και πέθανε από καρδιακή ανακοπή κατά την διακομιδή της σε νοσοκομείο της Λας Πάλμας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο vesselfinder.com, το Dalliance Chichester – ένα σκάφος αναψυχής μήκους 17 μέτρων – είχε αποπλεύσει από τη Λας Πάλμας το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου.

Οι επιθέσεις καρχαριών είναι πολύ σπάνιες στη συγκεκριμένη περιοχή. Τη χρονιά που πέρασε καταγράφηκαν παγκοσμίως 69 επιθέσεις καρχαριών που προκάλεσαν τον θάνατο δέκα ανθρώπων: τέσσερις θάνατοι καταγράφηκαν στην Αυστραλία, δύο στις ΗΠΑ και από ένας σε Μπαχάμες, Αίγυπτο, Μεξικό και Γαλλία (στη Νέα Καληδονία).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Μέση Ανατολή - Χεζμπολάχ για τις εκρήξεις με τους βομβητές: «Εξ ολοκλήρου υπεύθυνο το Ισραήλ, θα πληρώσει»

Κύπρος: Πράσινο φως για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα

Ηράκλειο: Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο - Εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης