Βουλγαρία: Πάνω από 40.000 μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν από την Τουρκία από τις αρχές του έτους

Βουλγαρία: Πάνω από 40.000 μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν από την Τουρκία από τις αρχές του έτους

Η μεταναστευτική πίεση στα βουλγαροτουρκικά σύνορα είναι 72% χαμηλότερη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023, όπου 141.428 άνθρωποι επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών

metanastes_synora_maketa
Συνολικά 40.210 άνθρωποι επιχείρησαν να εισέλθουν στη Βουλγαρία μέσω των βουλγαροτουρκικών συνόρων από την αρχή της χρονιάς έως τις 9 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Ατανάς Ιλκόφ. Απαντούσε σε ερώτηση του βουλευτή Καλογιάν Μετόντιεφ σχετικά με την ένταξη της Βουλγαρίας στον χώρο Σένγκεν και τις μεταναστευτικές πιέσεις στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του κοινοβουλίου.

Ο Ιλκόφ διευκρίνισε ότι η τρέχουσα μεταναστευτική πίεση στα βουλγαροτουρκικά σύνορα είναι 72% χαμηλότερη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023, όπου 141.428 άνθρωποι επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα.

Οι βουλγαρικές συνοριακές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση 1.666 πολίτες τρίτων χωρών που προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Αφότου παρατήρησαν τις βουλγαρικές περιπολίες και τις θέσεις κατά μήκος των συνόρων, 38.457 άνθρωποι επέστρεψαν με τη θέλησή τους στο εσωτερικό της Τουρκίας. Οι τουρκικές συνοριακές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση 87 παράτυπους μετανάστες, τόνισε ο Ιλκόφ.

Τον Σεπτέμβριο του 2024, οι κρατούμενοι παράτυποι μετανάστες στα βουλγαροτουρκικά σύνορα ήταν κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και το Μαρόκο.

Κλείσιμο
Όσον αφορά την κατάσταση του φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία, ο Ιλκόφ δήλωσε ότι παραβιάζεται καθημερινά από μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη Βουλγαρία. Το προσωπικό συντήρησης είναι υπεύθυνο για να αποκαθιστά αυτά τα τμήματα καθημερινά.

Σε σχέση με την ένταξη στον χώρο Σένγκεν, ο Ιλκόφ ανέφερε τη βελτιωμένη διμερή συνεργασία με την Τουρκία, την έγκριση κοινού σχεδίου δράσης με τις ρουμανικές συνοριακές αρχές, την αύξηση του αριθμού και της διάρκειας των κοινών περιπολιών κατά μήκος των βουλγαρορουμανικών συνόρων και την εφαρμογή ανάλογων περιπολιών κατά μήκος των βουλγαροσερβικών συνόρων.

Ειδήσεις σήμερα

Μέση Ανατολή: Πώς έγινε το μεγάλο χακάρισμα των βομβητών της Χεζμπολάχ - Τα σενάρια

Νεμάνια Μάιντοβ: Σάλος με τον πρωταθλητή Ευρώπης στο τζούντο - Τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του

Εξοπλιστικά: Πέφτει στο νερό και η δεύτερη φρεγάτα Belh@rra - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αγορά και τέταρτης


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης