Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν απώλεια drone στην Υεμένη - Δείτε βίντεο

Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν απώλεια drone στην Υεμένη - Δείτε βίντεο

Οι αντάρτες Χούθι διαβεβαίωσαν πως κατέρριψαν τουλάχιστον τρία - Διενεργείται έρευνα» για το ζήτημα, λέει το Πεντάγωνο

yemen_us_drone
Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι drone τύπου MQ-9 Reaper συνετρίβη προχθές Δευτέρα στην περιοχή της Υεμένης, όπου από την πλευρά τους οι αντάρτες Χούθι διαβεβαίωσαν πως κατέρριψαν τουλάχιστον τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα την τελευταία εβδομάδα.



«Διενεργείται έρευνα» για το ζήτημα, είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο υποπτέραρχος Πατ Ράιντερ, σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας πως δεν έχει άλλες λεπτομέρειες να δημοσιοποιήσει επί του παρόντος.

Κλείσιμο


Ο ισχυρισμός των Χούθι, κινήματος υποστηριζόμενου από το Ιράν, πως κατέρριψαν τρία δείγματα του τύπου την περασμένη εβδομάδα, είναι «ανακριβής» και ο αριθμός που έδωσαν είναι «πολύ υψηλός», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.



Πρόκειται για την τρίτη επιβεβαιωμένη περίπτωση που MQ-9, αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για εναέρια επιτήρηση, αλλά και για επιθέσεις, συντρίβεται κοντά στην Υεμένη ή εντός χώρας από τον Νοέμβριο του 2023.

Οι Χούθι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, άρχισαν να εξαπολύουν εκείνο τον μήνα επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, στοχοποιώντας εμπορικά πλοία κατ’ αυτούς συνδεόμενα με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ ή τη Βρετανία, διαβεβαιώνοντας πως δρουν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Οι επιθέσεις τους έχουν μετατραπεί σε μείζον εμπόδιο για τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή αυτή ζωτικής σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο· ώθησαν την Ουάσιγκτον να συγκροτήσει ναυτικό συνασπισμό και να εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα εναντίον θέσεων και οπλικών συστημάτων των ανταρτών στην Υεμένη και γύρω από αυτήν, σε ορισμένες περιπτώσεις μαζί με τη Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα

Μέση Ανατολή: Πώς έγινε το μεγάλο χακάρισμα των βομβητών της Χεζμπολάχ που οδήγησε σε 9 νεκρούς και 2.800 τραυματίες - Τα σενάρια

Νεμάνια Μάιντοβ: Σάλος με τον πρωταθλητή Ευρώπης στο τζούντο - Τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του

Εξοπλιστικά: Πέφτει στο νερό και η δεύτερη φρεγάτα Belh@rra - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αγορά και τέταρτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης