Ναυάγιο Bayesian: «Όσοι έμειναν στις καμπίνες τους, βίωσαν τον απόλυτο τρόμο», λέει ο καπετάνιος

Ναυάγιο Bayesian: «Όσοι έμειναν στις καμπίνες τους, βίωσαν τον απόλυτο τρόμο», λέει ο καπετάνιος

«Έπιπλα και αντικείμενα σχεδόν "πέταγαν" πάνω στους επιβάτες», λέει ο καπετάνιος - Φόβοι ότι οι σκληροί δίσκοι του Λιντς μπορεί να πέσουν στα χέρια «εχθρικών υπηρεσιών κατασκοπείας»

kapetanios-bayesian
Ένας πρώην καπετάνιος του Bayesian περιέγραψε τον «τρόμο» και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν όσοι ήταν παγιδευμένοι στις καμπίνες του σκάφους, ενώ αυτό βυθιζόταν.

Ο Στίβεν Έντουαρνς, ο οποίος ήταν καπετάνιος του Bayesian για πέντε χρόνια μέχρι το 2020, δήλωσε στην Telegraph τα εξής: «Όσοι έμειναν στο κρεβάτι ήταν στη χειρότερη κατάσταση. Η καταιγίδα τους χτύπησε δυνατά, ενώ παράλληλα έπιπλα και αντικείμενα σχεδόν "πέταγαν" πάνω στους επιβάτες», είπε προσθέτοντας ότι είχε μιλήσει με τραυματισμένα μέλη του πληρώματος.

«Μέσα στις καμπίνες, οι άνθρωποι μπορεί τη μία στιγμή να ήταν ξαπλωμένοι στα κρεβάτια του και την επόμενη να "εκτοξεύονταν" στο πλάι ενός δωματίου, που ήταν εντελώς σκοτεινό, με την πόρτα πλέον είτε στο πάτωμα είτε στο ταβάνι από πάνω».

Παράλληλα, οι δύτες προσπαθούν να ανακτήσουν τους προσωπικούς σκληρούς δίσκους του Μάικ Λίντς που είναι κλειδωμένοι σε ένα χρηματοκιβώτιο στον πυθμένα του ωκεανού, αναφέρει ο Independent.

Κλείσιμο
Η ιταλική εφημερίδα la Repubblica ανέφερε ότι ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας, στους πελάτες του οποίου περιλαμβάνονταν η MI5, η NSA και η ισραηλινή μυστική υπηρεσία, δεν εμπιστευόταν τα  άκρως απόρρητα έγγραφα στο cloud και φύλασσε δύο κρυπτογραφημένους σκληρούς δίσκους σε ένα χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται τώρα δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τα αρχεία του Λιντς μπορεί να αποτελέσουν στόχο για εχθρικές υπηρεσίες κατασκοπείας

Οι προσπάθειες των δυτών να εντοπίσουν τους δίσκους του μεγιστάνα της τεχνολογίας έχουν γίνει εντατικές, καθώς υπάρχει ανησυζία να μην πέσουν σε εχθρικά χέρια, αναφέρει η La Repubblica.

Πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι οι δίσκοι περιέχουν: «το μεγάλο ψηφιακό αρχείο του επιχειρηματία πληροφορικής, στους πελάτες του οποίου περιλαμβάνονταν η βρετανική MI5, η αμερικανική NSA και οι ισραηλινές υπηρεσίες».

Η ιταλική εφημερίδα ανέφερε ότι οι δίσκοι προστατεύονται από «κρυπτογράφηση αιχμής».

Επιπλπέον, η Sun ανέφερε ότι οι δίσκοι θα μπορούσαν τώρα να αποτελέσουν στόχο για τις εχθρικές κατασκοπευτικές υπηρεσίες της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν, καθώς επιδιώκουν να κλέψουν πολύτιμα μυστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

BAC Consulting KFT: Η εταιρεία φάντασμα που κατασκεύασε τους βομβητές της Χεζμπολάχ

Άννα Σόροκιν: Με βραχιολάκι στο πόδι στο Dancing with the Stars η «κληρονόμος» που εξαπάτησε μεγιστάνες

Titan: Βίντεο δείχνει το κατεστραμμένο υποβρύχιο στον βυθό του ωκεανού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης