Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα πρόταση για παύση εχθροπραξιών - Τι περιλαμβάνει για τους ομήρους, προτείνει αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέα πρόταση για παύση εχθροπραξιών - Τι περιλαμβάνει για τους ομήρους, προτείνει αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας

Το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων ζητά από την κυβέρνηση να στηρίξει πλήρως την πρόταση

gaza_help_rafah
Μία νέα πρόταση συμφωνίας με τη Χαμάς φέρεται να κατέθεσε το Ισραήλ, σύμφωνα με την Times of Israel, που στόχο έχει την απελευθέρωση όλων των ομήρων αμέσως και τον τερματισμό των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας, μαζί με την ασφαλή έξοδο από τον θύλακα για τον ηγέτη της οργάνωσης Γιαχία Σινουάρ και τους συνεργάτες του.

Το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων ζητά από την κυβέρνηση να στηρίξει πλήρως την πρόταση. Σύμφωνα με το φόρουμ, η πρόταση, η οποία παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, περιλαμβάνει την άμεση απελευθέρωση όλων των 101 ομήρων σε μία μόνο κίνηση και αποτελεί ευκαιρία για να ενισχυθεί η ασφάλεια στο Ισραήλ.

Η πρόταση, όπως αναφέρει το φόρουμ, έχει παρουσιαστεί στην Ουάσινγκτον ενώπιον ηγετών από αραβικές χώρες και έχει λάβει θετική ανταπόκριση. Το φόρουμ καλεί όλα τα μέλη της κυβέρνησης να στηρίξουν δημόσια την πρόταση, η οποία περιλαμβάνει, εκτός από την απελευθέρωση των ομήρων, και τη λήξη των συγκρούσεων στη Γάζα.

Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan, η πρόταση της ισραηλινής κυβέρνησης περιλαμβάνει την άμεση απελευθέρωση των ομήρων, τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Γάζα και την ασφαλή έξοδο του Σινουάρ και των συνεργατών του από τη Γάζα. Επιπλέον, προτείνεται η απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων που βρίσκονται σε ισραηλινές φυλακές, η αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας και η δημιουργία νέου συστήματος διακυβέρνησης στην περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Πρώην πράκτορας της CIA νάρκωνε και κακοποιούσε σεξουαλικά γυναίκες επί 14 χρόνια - Πώς αποκαλύφθηκε

Ζιζέλ Πελικό: «Ήταν η απόλαυσή του» - Κατηγορούμενος για βιασμό «καίει» τον 71χρονο σύζυγό της

Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: Καταγγελίες για βιασμούς από πρώην εργαζόμενες των Harrods
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης