Ιαπωνία: Η εταιρεία Icom αποστασιοποιείται από τις επιθέσεις στο Λίβανο - «Δεν παράγουμε τα γουόκι τόκι εδώ και χρόνια»

Ιαπωνία: Η εταιρεία Icom αποστασιοποιείται από τις επιθέσεις στο Λίβανο - «Δεν παράγουμε τα γουόκι τόκι εδώ και χρόνια»

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι πρόκειται για προϊόντα απομίμησης - Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 450 τραυματίστηκαν από τις νεότερες εκρήξεις στο Λίβανο

pagers-hezbollah-
Η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής φορητών ασυρμάτων και γουόκι τόκι, Icom, με έδρα την Οσάκα, αποποιήθηκε της ευθύνης της για την παραγωγή των συσκευών που εξερράγησαν στο Λίβανο, λέγοντας ότι σταμάτησε να τις παράγει εδώ και περίπου 10 χρόνια. 

Κατά τις νεότερες επιθέσεις της Τετάρτης, όπου τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 450 τραυματίστηκαν, εκατοντάδες ασύρματες συσκευές εξερράγησαν, οι οποίες φέρονται να ήταν πομποδέκτες IC-V82 που κατασκευάστηκαν από την Icom. Η επίθεση είχε στόχο μέλη της οργάνωσης Χεζμπολάχ, τα οποία χρησιμοποιούσαν τις εν λόγω συσκευές. 

Αλλά, σύμφωνα με δηλώσεις της στο BBC,  η Icom λέει ότι δεν έχει παράγει ή εξάγει συσκευές IC-V82, ούτε τις μπαταρίες που απαιτούνται για τη λειτουργία τους, εδώ και 10 χρόνια.

Επιπλέον, προηγήθηκε δήλωση ενός στελέχουν πωλήσεων της αμερικανικής θυγατρικής της Icom στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, στην οποία ανέφερε ότι οι ραδιοσυσκευές που ανατινάχθηκαν στο Λίβανο φαίνεται να είναι προϊόντα απομίμησης που δεν κατασκευάστηκαν από την εταιρεία - προσθέτοντας ότι ήταν εύκολο να βρεθούν απομιμήσεις στο διαδίκτυο. Η συσκευή προτιμάται από τους ραδιοερασιτέχνες και για χρήση σε έκτακτη ανάγκη, καθώς και από ανθρώπους που παρακολουθούν ανεμοστρόβιλους ή τυφώνες, είπε.

Κλείσιμο
Είναι η δεύτερη ασιατική εταιρεία που εμπλέκεται σε βομβιστικές επιθέσεις στο Λίβανο αυτή την εβδομάδα, αφού χιλιάδες εκρηκτικοί βομβητές που φαίνεται να συνδέονται με την ταϊβανέζικη εταιρεία Gold Apollo σκότωσαν τουλάχιστον 12 άτομα και τραυμάτισαν περισσότερους από 2.000.

Ο ιδρυτής της Gold Apollo, Hsu Ching-Kuang, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η εταιρεία του είχε οποιαδήποτε σχέση με τις επιθέσεις, λέγοντας ότι παραχώρησε άδεια χρήσης του εμπορικού του σήματος σε μια εταιρεία στην Ουγγαρία με την επωνυμία BAC Consulting. 

Δεν είναι σαφές πώς παραβιάστηκαν αυτές οι συσκευές και πώς, ούτε έχει γίνει γνωστό αν ορισμένες από αυτές ήταν απλώς παλιές συσκευές Icom IC-V82 ή απομιμήσεις.

Εν τω μεταξύ σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου, οι αρχές του Λιβάνου έβαλαν μπλόκο στη μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από τους επιβάτες όλων των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Βηρυτού, μετέδωσε το Λιβανέζικο Πρακτορείο Ειδήσεων.


Ειδήσεις σήμερα:

Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη: Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη

Βίντεο – ντοκουμέντα δείχνουν τον εγκλωβισμό των τουριστών στο Φαράγγι της Σαμαριάς μετά το μπουρίνι


Έφηβη σκοτώνει τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της στο Μισισιπί - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης