Στις 26 Σεπτεμβρίου οι συναντήσεις Ζελένσκι με Μπάιντεν και Χάρις

Στις 26 Σεπτεμβρίου οι συναντήσεις Ζελένσκι με Μπάιντεν και Χάρις

Θα συζητήσουν την κατάσταση του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων του στρατηγικού σχεδιασμού της Ουκρανίας και της αμερικανικής υποστήριξης

biden-zelensky
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 26 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Οι ηγέτες θα συζητήσουν την κατάσταση του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων του στρατηγικού σχεδιασμού της Ουκρανίας και της αμερικανικής υποστήριξης προς την Ουκρανία στον αγώνα της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ζελένσκι: Έχω προετοιμάσει πλήρως το σχέδιο νίκης

Ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι έχει προετοιμάσει πλήρως το «σχέδιο νίκης» που σκοπεύει να παρουσιάσει στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν.

«Το σημαντικότερο τώρα είναι η αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να υπάρχει εναλλακτική στην ειρήνη, κανένα πάγωμα του πολέμου ή άλλοι χειρισμοί που θα οδηγούσαν τη ρωσική επιθετικότητα σε άλλο στάδιο», ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Κλείσιμο
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε πει πως σκόπευε να παρουσιάσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ένα «σχέδιο για τη νίκη» της Ουκρανίας επί της Ρωσίας.

Αντιμέτωπο με μια ευρείας κλίμακας επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία, το Κίεβο ζητεί από τη Δύση να του επιτρέψει να πλήξει στόχους στο ρωσικό έδαφος, χρησιμοποιώντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχει προμηθευτεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τη διάρρηξη στα γραφεία υπουργείων - Οι δράστες με τους υπολογιστές ανά χείρας

Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν: «Ποια είναι η δουλειά σου;» - «Είμαι το αφεντικό στη Μίλαν» - Δείτε βίντεο

Μπόρις Μπέκερ: Παντρεύτηκε για 3η φορά στα 56 του ο θρύλος του τένις - Η εντυπωσιακή σύζυγός του, κόρη πρώην υπουργού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης